Reseptit

Mozzarella-filonyytit

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

  • 6 arkkia filotaikinaa
  • 100 g voisulaa tai 1 dl öljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia

täyte:

  • 250 g puhvelinmaitomozzarellaa
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ dl cashewpähkinöitä
  • 1 ruukku villirucolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Mozzarellafilonyytit

1. Valmista ensin täyte. Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit. Rouhi cashewpähkinät. Hienonna rucola. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta mustapippurilla.
2. Levitä yksi filotaikina-arkki pöydälle. Voitele voisulalla tai öljymarinadilla. Levitä toinen arkki päälle ja voitele. Tee samoin vielä yksi kerros.
Leikkaa arkit saksilla pitkältä sivulta neljään ja lyhyeltä sivulta kolmeen osaan. Saat 12 palaa. Ole ripeä, etteivät taikinalevyt kuivahda, sillä silloin taikinan käsittely on vaikeaa.
3. Lusikoi täytettä noin 1 rkl jokaiselle taikinapalalle. Nosta taikinaneliöstä kulmat ylös ja rutista nyytiksi. Aseta filonyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Tee lopuista taikina-arkeista ja täytteistä nyyttejä samalla tavalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa hieman lämpiminä tai jäähtyneinä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mozzarella-filonyytit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.