Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Haukikvenellit

Haukikvenellit eli pehmeät ranskalaiset kalapullat tarjotaan fenkolisessa liemessä. Ihanan kevyt alkuruoka mille tahansa juhlavalle aterialle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Haukikvenellit

  • 500 g nahatonta haukifileetä
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl mätitahnaa
  • 1 rkl sitruunan kuorta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 2 dl kuohukermaa

Liemi

  • 1 fenkoli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 l vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 rkl rapufondia

Tilliöljy

  • 1 ruukku tilliä
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Haukikvenellit valmistuvat helposti näin:

  1. Ota 500 grammaa haukifileetä. Poista fileestä nahka ja isot ruodot. Laita kalafilee pakastimeen vuorokaudeksi. Sulata filee ja leikkaa se parin sentin paloiksi. Viilennä kaikki ainekset jääkaappikylmiksi. Erottele munanvalkuainen.
  2. Laita kalapalat tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha kalat sileäksi seokseksi. Lisää valkuainen, kolme ruokalusikallista mätitahnaa, ruokalusikallinen raastettua sitruunankuorta, teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen valkopippuria. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi joukkoon kaksi desilitraa kuohukermaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita seos jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
  3. Viipaloi fenkoli. Kuumenna kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä kattilassa ja paista fenkolia hetki. Lisää litra vettä ja yksi kalaliemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Mausta liemi kahdella ruokalusikallisella rapufondia.
  4. Laita ruukku tilliä ja desilitra rypsiöljyä sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  5. Muotoile kylmästä mureketaikinasta kahden ruokalusikan avulla munanmuotoisia kuulia. Laita kalapallot muutamassa erässä hiljalleen poreilevaan liemeen ja kypsennä 10 minuuttia. Ota kypsät kalapullat liemestä ja kypsennä myös loput.
  6. Laita kypsät haukikvenellit annoslautasille, kauho päälle kuumaa lientä ja lisää muutama lusikallinen yrttiöljyä.

Vinkki! Tarjoa haukikvenellit alkuruokana rapeakuorisen pataleivän kera.

haukikvenellit

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2022.

Lue myös Anna.fi: Hauki-rapumureke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Haukikvenellit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.