Haukikvenellit
Haukikvenellit eli pehmeät ranskalaiset kalapullat tarjotaan fenkolisessa liemessä. Ihanan kevyt alkuruoka mille tahansa juhlavalle aterialle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Haukikvenellit
- 500 g nahatonta haukifileetä
- 1 kananmuna
- 3 rkl mätitahnaa
- 1 rkl sitruunan kuorta
- 1 tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 2 dl kuohukermaa
Liemi
- 1 fenkoli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 l vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 2 rkl rapufondia
Tilliöljy
- 1 ruukku tilliä
- 1 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Haukikvenellit valmistuvat helposti näin:
- Ota 500 grammaa haukifileetä. Poista fileestä nahka ja isot ruodot. Laita kalafilee pakastimeen vuorokaudeksi. Sulata filee ja leikkaa se parin sentin paloiksi. Viilennä kaikki ainekset jääkaappikylmiksi. Erottele munanvalkuainen.
- Laita kalapalat tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Jauha kalat sileäksi seokseksi. Lisää valkuainen, kolme ruokalusikallista mätitahnaa, ruokalusikallinen raastettua sitruunankuorta, teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen valkopippuria. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi joukkoon kaksi desilitraa kuohukermaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita seos jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
- Viipaloi fenkoli. Kuumenna kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä kattilassa ja paista fenkolia hetki. Lisää litra vettä ja yksi kalaliemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Mausta liemi kahdella ruokalusikallisella rapufondia.
- Laita ruukku tilliä ja desilitra rypsiöljyä sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Muotoile kylmästä mureketaikinasta kahden ruokalusikan avulla munanmuotoisia kuulia. Laita kalapallot muutamassa erässä hiljalleen poreilevaan liemeen ja kypsennä 10 minuuttia. Ota kypsät kalapullat liemestä ja kypsennä myös loput.
- Laita kypsät haukikvenellit annoslautasille, kauho päälle kuumaa lientä ja lisää muutama lusikallinen yrttiöljyä.
Vinkki! Tarjoa haukikvenellit alkuruokana rapeakuorisen pataleivän kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2022.
Lue myös Anna.fi: Hauki-rapumureke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Haukikvenellit