linssibolognese

Ruokalista viikko 14 – lasten lempiruoat, jotka maistuvat myös aikuisille

Kun lapset päättävät, mitä tänään syötäisiin, löytävät ruokalistalle kalapuikot, pizza, tortillat ja bolognese. Jotta ruokavalio pysyisi monipuolisena ja uudet maut tulisivat tutuiksi, tarjoa suosikkiruoat pienin tuunauksin: kokkaa kalapuikot hauesta, bolognese linsseistä ja lisää pizzan täytteeksi nyhtökauraa.

Lasten lempiruoat muuntuvat aivan uusiksi, kun otat avuksi ripauksen mielikuvitusta. Pizzan saa tehtyä vaikkapa tortillaletun päälle, ja jos pussiin jää ylimääräisiä lättyjä, ne sujahtavat lasagneksi edellispäivän linssibolognesen kanssa. Nappaa kekseliäät arkiruokaideat, joista tykkäävät sekä perheen pienimmät että aikuiset!

Ruokalista viikko 14: Lasten lempiruoat

Maanantai: Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Pizza kuuluu monen lapsen lemppariruokiin. Vaihda perinteinen jauheliha nyhtökauraan ja piristä peltiruokien ykkönen pippurisella rucolalla, rapeilla kurpitsansiemenillä ja valkosipulikastikkeella. Muuten tyyli on vapaa, sillä nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza taipuu niin pyöreäksi kuin peltipizzaksikin.

Kiireinen kokki jättää pohjan tekemättä ja kokoaa herkulliset tortillapizzat valmiiden tortillalettujen päälle. Iltapalaksi voi taitella veikeät pizzatortut lehtitaikinan jämistä.

Tiistai: Haukikalapuikot ja punajuuritartarkastike

Haukikalapuikot muuttavat käsityksesi hauesta! Ruodoton filee leikataan paloiksi, jotka leivitetään pankojauhokuorrutuksella ja paistetaan rapeiksi paistinpannulla keskilämmöllä. Kaveriksi haukikalapuikot saavat maukkaan punajuuritartarin.

Jos oikein innostut hauen laittamisesta, nappaa reseptikirjaasi myös haukipyörykät ja mehevä haukimureke.

Keskiviikko: Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on soppa, jonka suosio ei selittelyjä kaipaa! Puolessa tunnissa valmis arkiateria valmistuu vieläkin nopeammin, kun vaihdat tuoreet juurekset pussilliseen pakastettuja. Pieni tuunaus tuo tuttuun soppaan uutta twistiä – maistuisiko esimerkiksi samettinen siskonmakkarasoppa tai keltainen siskonmakkarakeitto?

Torstai: Kananugetit

Kananugetit valmistuvat vaivattomasti ilman rasvakäryä omassa uunissa. Itse tehtyjen kananugettien herkullisuuden takaavat pehmeä sisus ja rapea kuori, jonka takaavat tällä kertaa maissilastut eli corn flakesit. Voit halutessasi tehdä nugetit myös Kaappaus keittiöstä -ohjelmasta tutun Kape Aihisen tyyliin: rapea KFC-kana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella srirachachilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa. Vai sittenkin vegeä?  Kukkakaaliwingsit tekevät arkiruokailusta astetta hauskempaa!

Perjantai: Linssibolognese

Linssibolognese on maukas ja ravintorikas versio perinteisesti jauhelihasta tehdystä klassikkopastasta. Jos kastiketta jää yli, ei haittaa! Monikäyttöinen bolognese sujahtaa myös lasagnen, itse tehtyjen maissitortillojen tai niiden yhdistelmän, tortillalasagnen, väliin.

Lauantai: Broileri-raejuustotortillat

Broileri-raejuustotortillat kasataan nopsasti esivalmistellusta broilerista sekä juustohyllyn proteiininlähteestä, raejuustosta. Ruokapöydässä ilakoidaan taatusti myös silloin, jos nostat pöytään burritot kanatäytteellä tai kalatacot.

Täytettyjen tortillojen ystävä arvostaa, että myös jälkiruoasta löytyy täytettä. Suloinen hiekkahentunen saa rapean kuoren alle hurmaavaa mascarponetäytettä ja hilloa.

Sunnuntai: Uunipeltimakaronilaatikko

Uunipeltimakaronilaatikko ei erillistä vuokaa tarvitse, sillä se kypsyy perinteisellä uunipellillä. Raastettu porkkana ja tomaattimurska takaavat sen, ettei lopputulos ole lainkaan kuiva! Inspiraatiota ruoanlaittoon voi hakea myös toiselta mantereelta: mac and cheese on Amerikan tunnetuin lohturuoka.

Jälkiruoaksi maistuu Kinder-piirakka, joka saa suosikkisuklaan maun valkosuklaan ja maitosuklaan yhdistelmästä. Helppo juustokakku valmistuu ilman vatkausta ja vaikeita koristeita. Kinderkakku kannattaa myös tallettaa itselleen pääsiäisen herkkuhetkiä varten.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 14 – lasten lempiruoat, jotka maistuvat myös aikuisille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X