Reseptit

Mustikkatiikerikakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 250 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa tai kermaa
  • 3 rkl mustikkajauhetta, esimerkiksi Nordic Vitalityn Berryfect Mustikka

Voiteluun

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Valmistusohje

Mustikkatiikerikakku

Mustikkatiikerikakku on perinteisen tiikerikakun modernimpi versio. Mustikkajauhe tuo kakun raitaan sinertävän sävyn.

1. Voitele ja korppujauhota ensin kakkuvuoka, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

2. Nosta taikinasta noin 1⁄3 erikseen toiseen kulhoon. Sekoita siihen maito tai kerma ja mustikkajauhe.

3. Nostele puolet vaaleasta taikinasta tasaisesti vuoan pohjalle.

4. Levitä päälle tumma taikina ja päällimmäiseksi loppu vaaleasta taikinasta.

5. Vedä taikinan läpi veitsellä muutamia kertoja niin, että raidat hieman sekoittuvat. Tasoita pinta ja vedä taikinan keskelle vako, jolloin kakku kohoaa tasaisesti.

6. Paista tiikerikakkua 175-asteisessa uunin alatasossa noin tunti. Kakun kypsyyden voit varmistaa tikulla. Anna mustikkatiikerikakun jäähtyä vuoassa ritilän päällä hetki ennen kumoamista.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkatiikerikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.