Reseptit

Omenapiiraat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

täyte:

  • 5 dl omenalohkoja
  • 1 rkl voita
  • tai margariinia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • puolen sitruunan mehu

Taikina:

  • 150 g keitettyä perunaa
  • 200 g voita
  • tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

pinnalle:

  • 50 g voita
  • tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl jauhettua mantelia
  • tai kookoshiutaleita

Valmistusohje

Omenapiiraat
  1. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannussa. Lisää joukkoon omenakuutiot, sokeri ja sitruunamehu. Kuullota omenat läpikuultaviksi ja anna jäähtyä.
  2. Raasta kypsät, kylmät ja kuoritut perunat hienoksi raasteeksi. Mittaa kaikki kuivat taikina-ainekset kulhoon ja murustele.
  3. Painele taikina noin 23 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit jakaa taikinan myös tartelettivuokiin.
  4. Murustele voi sokeri, jauhot ja kookoshiutaleet tai mantelijauhe tasaiseksi seokseksi.
  5. Levitä omenakuutiot tai omenasose vuokaan ja ripottele kuorrutus pinnalle. Kypsennä 200- asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenapiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.