
Pancetta-pastasalaatti
Salaateilla saa noutopöytään väriä ja raikkautta, mutta ruokaisat pastapohjaiset salaatit voi mainiosti pakata mukaan myös piknikille, sillä ne kestävät hyvin säilytystä. Pastasalaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Pancetta-pastasalaatti:
- 100 g pancetta-pekonia
- 4 dl pientä pastaa, esim. Trofie tai minipenne
- 1 iso kerä roomansalaattia
- 200 g kirsikkatomaatteja
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Parmesanikastike
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 1 tl dijonsinappia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pancetta-pastasalaatti
Hei! Laitetaanko kastike salaattiin ennen tarjoilua vai itse lisäten? Toimiiko kummin vaan?