
Papu-parsasalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 kpl ruukku roomansalaattia
- 200 g kypsiä valkoisia jättipapuja (myös tölkkipavut käyvät)
- 400 g vihreää parsaa tai parsakaalia
- 150 g kirsikkatomaatteja
- muutama oksa tuoretta rosmariinia (tai muuta yrttiä)
- 0.5 tl vastarouhittua pippurisekoitusta
kastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
- (ripaus suolaa)
Valmistusohje
- Pese ja valuta salaatti, kuori parsanvarret ja leikkaa kuiva tyvi pois tai puhdista ja pilko parsakaali.
- Sekoita kastikkeen aineet ja marinoi papuja kastikkeessa sillä välin, kun valmistelet salaatin.
- Keitä mineraalisuolalla maustetussa vesitilkassa parsa tai parsakaali juuri ja juuri kypsäksi, noin 5 minuuttia.
- Revi salaatinlehdet lautasille, asettele päälle parsat ja tomaatit. Nosta pavut päälle ja valuta lopuksi kastike salaatille.
- VINKKI: Tarjoa salaatin kanssa tomaattilevitteellä voideltua leipää.
- 760 kJ (180 kcal)/ 1 annos ei kolesterolia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Papu-parsasalaatti