Porkkanapaistos
Porkkanapaistos on aineksiltaan yksinkertainen, mutta maultaan erinomainen syksyn makeista porkkanoista valmistettuna.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Porkkanapaistoksen taikina:
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 100 g voita tai margariinia
- 2 rkl vettä tai kermaa
Porkkanapaistoksen täyte:
- 500-600 g porkkanoita
- 4 kpl munaa
- 100-150 g emmentaljuustoa
- ½ dl kermaa
- suolaa
- paprikaa
- tuoretta kirveliä tai timjamia
Valmistusohje
Porkkanapaistos eli porkkanpiirakka valmistuu näin:
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Nypi rasva sormenpäillä joukkoon. Lisää kylmä vesi tai kerma ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna taikinan kovettua viileässä.
- Keitä hyvin pestyt porkkanat suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Kuori, jäähtyneet porkkanat ja leikkaa ohuiksi pyöreiksi tai vinoiksi viipaleiksi.
- Vuoraa paistosvuoka (halkaisija noin 20 cm) ja sen reunat taikinalla. Pidä viileässä.
- Sekoita munat ja kerma hyvin ja lisää raastettu juusto. Mausta suolalla, paprikalla ja kirvelillä, timjamilla tai muulla tuoreella yrtillä esimerkiksi persiljalla. Kaada seos taikinan päälle. Aseta porkkanaviipaleet limittäin täytteen päälle.
- Kypsennä porkkanapaistos noin 200 asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin 30 minuuttia.
Katso myös: Mehevä kasvispiirakka x 5 – katso ohjeet maistuviin piirakoihin!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Satokauden parhaat kasvispiirakat x 4
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanapaistos