Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanarieskat

Porkkanarieskat syntyvät pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla. Helpot rieskat maistuvat teen kera tai keiton kyljessä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

Porkkanarieskat

  • 3 porkkanaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

Porkkanarieskat leivotaan helposti näin:

  1. Raasta kolme keskikokoista porkkanaa. Sekoita raaste, kaksi desilitraa kermaviiliä, kaksi desilitraa vehnäjauhoja, desilitra kaurahiutaleita, teelusikallinen suolaa ja puoli desilitraa auringonkukkaöljyä sekaisin. Taikina voi olla löysää. Laita taikinaa nokareina leivinpaperin päälle uunipellille kahden lusikan avulla. Tasoita litteiksi lusikalla tai jauhotetuin sormin.
  2. Paista porkkanarieskat 250 asteessa noin 10 minuutin ajan tai kunnes rieskat ovat kypsiä.

Vinkki! Nauti porkkanarieskat voin tai naattipeston kanssa.

porkkanarieskat

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 5/2023.

Lue myös Anna.fi: Punajuuri-tattaririeskat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanarieskat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.