Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porovoileipäkakku

Porovoileipäkakku kruunataan kauniilla koristelulla. Hurmaava kukkapelto syntyy yrteistä, syötävistä kukista ja palloraudan avulla melonista ja mansikoista. Voileipäkakku kootaan pitkulaiseen leipävuokaan. Sen täytteenä on mansikoita, vuohenjuustoa ja poroa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

Porovoileipäkakku

  • 9-10 vuokaleipäviipaletta
  • ¾ dl kasvislientä

Porovoileipäkakku, täyte

  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 200 g tuoreita mansikoita
  • 100 g poron kylmäsavupaistiviipaleita

Porovoileipäkakku, kuorrutus ja koristelu

  • 150 g ranskankermaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 10 mansikkaa
  • pala melonia
  • tuoretta minttua
  • syötäviä kukkia

Vuoka

  • korkeareunainen leipävuoka (10 cm x 22 cm)

Valmistusohje

Porovoileipäkakku tehdään helposti näin:

1. Vuoraa kakkuvuoan pohja ja reunat kelmulla. Ota 9 vuokaleipäviipaletta. Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele 1/3 leivistä vuoan pohjalle. Kostuta leivät kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen.

2. Vatkaa yksi purkki pehmeää vuohenjuustoa ja sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa sähkövatkaimella. Lisää 1/4 teelusikallinen suolaa, 1/4 mustapippurirouhetta, yksi ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa. Pilko 200 grammaa tuoreita mansikoita kuutioksi ja sekoita ne juustoseoksen joukkoon. Hienonna sata grammaa kylmäsavupaistiviipaleita.

3. Lusikoi puolet täytteestä leipien päälle. Ripottele päälle poroa. Lisää 1/3 leivistä ja kostuta. Lisää loput täytteestä ja hienonnettu poro. Aseta viimeinen kerros leipiä ja kostuta leivät. Kääri vuoka kelmuun ja nosta jääkaappiin yöksi.

4. Vatkaa yksi purkki ranskankermaa ja kaksi teelusikallista hunajaa sähkövatkaimella. Nosta kakku vuoasta ja poista kelmu. Valele pinta vatkatulla ranskankermalla.

5. Koristele porovoileipäkakku mansikoilla, melonilla, yrteillä ja kukilla. Melonista saa kauniita puolipalloja palloraudalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2021.

Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

Lue myös Anna.fi:  Suolainen kääretorttu porotäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porovoileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.