Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punainen banaanileipä

Amerikkalainen banaanileipä on kahvikakkumainen ja mehevä tarjottava. Punainen väri tulee elintarvikeväristä, sen voi halutessaan jättää myös pois.

Ainekset

Banaanileipä

  • 4 isoa banaania
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 3-4 tl punaista elintarvikeväriä
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • hyppysellinen suolaa

Päälle:

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 ½-2 rkl vettä
  • strösseleitä

Valmistusohje

Banaanileipä leivotaan helposti näin:

1. Soseuta banaani haarukalla tai sauvasekoittimella.

2. Sekoita jauhoihin leivin- ja kaakaojauhe. Sekoita banaanin joukkoon munat, jauhot, öljy, elintarvikeväri, hunaja, kaneli ja suola. Kaada voideltuun leipävuokaan.

3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Jäähdytä.

4. Sekoita tomusokerin joukkoon vesi ja pursota leivän päälle kauniita kuvioita. Koristele esimerkiksi strösseleillä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Banaani mehevöittää makeat leivonnaiset:

Banaani-kookoskakku

Banaani-kookoskakku

suklaa-pähkinä-banaanikakku

Suklaa-banaani-pähkinäkakku

banoffeekakku

Banoffeekakku

Ruoka.fi: Banaani-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punainen banaanileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.