Reseptit
yli 60 min
4

Pyörtynyt imaami, Imam bayildi

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 suurta munakoisoa
1 rkl suolaa
1 l vettä
auringonkukkaöljyä

täyte:

1 nippu tuoretta persiljaa
1 rkl silputtua tilliä
1 iso sipuli
noin 200 g tomaattimurskaa
3 silputtua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa

kypsentämiseen:

1 dl vettä
2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 rkl ruokosokeria tai hunajaa
sitruunalohkoja tarjoiluun

Valmistusohje

1. Tee munakoisoihin sitruskuorijalla,
kuorima- tai juuresveitsellä
raitoja. Liota munakoisoja suolavedessä
viitisen minuuttia. Valuta
ja kuivaa.

2. Kuumenna öljyä syväreunaisessa
pannussa ja kypsennä
munakoisoja miedolla lämmöllä
viitisen minuuttia.

3. Nosta munakoisot leikkuulaudalle
ja viillä ne keskeltä auki
siten, että pohja ja munakoisojen
päät pysyvät ehjinä. Koverra
munakoisoihin kolo täytettä varten.
Silppua koverrettu sisus täytteeseen.
Silppua sipulit ja kuullota
öljyssä. Lisää joukkoon silputtu
munakoiso ja muut täyteainekset.
Hauduta noin 15 minuuttia.

4. Lusikoi täyte munakoisoihin.
Aseta ne paistokasariin. Sekoita
vesi, öljy ja sitruunamehu. Kaada
liemi munakoisojen päälle ja
ripottele pinnalle lopuksi sokeria.
Peitä kasari kannella. Kuumenna
ja hauduta miedolla lämmöllä
noin tunti välillä liemellä valellen.
Jäähdytä munakoisot kasarissa,
aseta tarjolle, kaada liemi päälle
ja tarjoile huoneenlämpöisinä
sitruunalohkojen kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pyörtynyt imaami, Imam bayildi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X