Salmiakkiruusu
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl hapankermaa tai
- 1 dl kermaa ja 2 dl kermaviiliä
- 150 g Turkinpippuri-rouhetta tai
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl ruokasoodaa
Valmistusohje
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kermaseos ja jauho-leivinjauheseos sekä salmiakkirouhe.
2. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kumoa ritilälle.
- Vinkki: Jos teet kakun tuoreesta kermasta (3 dl), käytä kohotusaineeksi 1 1⁄2 tl leivinjauhetta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Salmiakkiruusu