Reseptit

Salmiakkiruusu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl hapankermaa tai
  • 1 dl kermaa ja 2 dl kermaviiliä
  • 150 g Turkinpippuri-rouhetta tai
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

Salmiakkiruusu

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kermaseos ja jauho-leivinjauheseos sekä salmiakkirouhe.

2. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kumoa ritilälle.

  • Vinkki: Jos teet kakun tuoreesta kermasta (3 dl), käytä kohotusaineeksi 1 1⁄2 tl leivinjauhetta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Salmiakkiruusu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.