Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienijuustokakku

Matalaksi rakennettu voileipäkakku on helppo leikata. Tämän voileipäkakun täytteissa maistuvat herkku- ja siitakesienet, tuorejuusto ja savuhärkä. Hehkeää kakkua koristavat herneenversot ja parsat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Sieni-juustokakku

  • 500 g rukiisia vuokaleipäviipaleita
  • 1 kpl paahtoleipä

Voileipäkakun kostutus:

  • 1 dl kanalientä
  • tai kasvislientä

Voileipäkakun täyte:

  • 200 g herkkusieniä
  • tai siitakesieniä
  • kevätsipulia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 200 g kantarellituorejuustoa
  • 120 g savukinkkua
  • tai muuta lihaleikkelettä

Voileipäkakun koristelu:

  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • kevytkermaa
  • 120 g savupalvihärkää
  • tai muuta leikkelettä
  • keitettyä parsaa
  • retiisikuutioita
  • kirsikkatomaatteja
  • ruohosipulisilppua
  • herneenversoja
  • tai yrttejä

Valmistusohje

Silppua sienet ja kevätsipulinvarret. Ruskista sienet ja sipuli kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Leikkaa leipäviipaleista kuoret. Asettele ruisleipäpaloja leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kostuta viipaleet kevyesti.

Silppua kinkku ja sekoita täyteainekset. Levitä seosta leipäviipaleille. Aseta päälle kerros paahtoleipäviipaleita. Levitä sieni-juustoseosta päälle ja peitä pinta kostutetuilla ruisviipaleilla. Kääri kakku leivinpaperiin ja anna tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Lisää juuston joukkoon sen verran kevytkermaa, että kuorrutus on levitettävää. Korista kasviksilla ja leikkeleillä.

Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienijuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.