Reseptit
yli 60 min
8

Sitruunapiirakka ja kerma-rahkavaahtoa

Jälkiruoalle on aina oma vatsa! Tuhdinkin ruokailun jälkeen on vielä tilaa jälkiruoalle. Varsinkin, kun kyseessä on raikas ja suussa sulava sitruunapiirakka. Sitruunapiiraan valmistuksessa kannattaa muistaa muutama niksi, jotta täyte onnistuu ja siitä tulee tasainen. Älä vatkaa sitruunamehuseokseen kuplia, sekoita vain kevyesti. Muista myös kaataa täyte siivilän läpi, jotta kananmunasta ei tule viiruja täytteen pinnalle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja kauramurotaikinasta:

125 g pehmeää voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl sitruunamehua (noin 3 sitruunasta)
3 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa

Tarjolle:

kerma-rahkavaahtoa

Valmistusohje

1. Vatkaa 125 g pehmeää voita ja 3/4 dl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon 1 kananmuna. Yhdistä keskenään 2 1⁄2 dl vehnäjauhoja, 1 1⁄2 dl kaurahiutaleita, 2 tl vaniljasokeria sekä 1 tl leivinjauhetta ja ne lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita varovasti käsin. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Purista noin kolmesta sitruunasta mehut. Tarvitset yhteensä 2 dl sitruunamehua. Yhdistä kulhossa 3 dl sokeria ja 1/2 dl perunajauhoja. Lisää sitruunamehu ja 3 kananmunaa. Sekoita kevyesti niin, että munista menee rakenne rikki. Lisää lopuksi 2 dl kuohukermaa rauhallisesti sekoittaen. Älä vatkaa tässä vaiheessa, jotta täytteeseen ei tule kuplia.

3. Kaada täyte pohjan päälle siivilän läpi. Näin täytteestä tulee täysin sileä ja tasainen. Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa vuoan pohja tai ritilä foliolla. Rasva saattaa tulla läpi pohjan väleistä.

4. Paista piirakka ritilällä uunin alatasolla. Paista 160 asteessa noin 40 minuuttia.

5. Anna jäähtyä. Tarjoile kerma-rahkavaahdon kanssa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä päälle marenkikuorrutteen. Ohjeen löydät kotiliesi.fi-sivuilta.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 7/19.

Katso myös: Sitruunapiirakka 3 tavalla – katso Kotilieden hittiohjeet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunapiirakka ja kerma-rahkavaahtoa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X