
Sitruunapiirakka ja kerma-rahkavaahtoa
Jälkiruoalle on aina oma vatsa! Tuhdinkin ruokailun jälkeen on vielä tilaa jälkiruoalle. Varsinkin, kun kyseessä on raikas ja suussa sulava sitruunapiirakka. Sitruunapiiraan valmistuksessa kannattaa muistaa muutama niksi, jotta täyte onnistuu ja siitä tulee tasainen. Älä vatkaa sitruunamehuseokseen kuplia, sekoita vain kevyesti. Muista myös kaataa täyte siivilän läpi, jotta kananmunasta ei tule viiruja täytteen pinnalle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Pohja kauramurotaikinasta:
- 125 g pehmeää voita
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 2 dl sitruunamehua (noin 3 sitruunasta)
- 3 dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- 3 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
Tarjolle:
- kerma-rahkavaahtoa
Valmistusohje
- kevään juhlat
- leivonnaiset
- pääsiäisleivonnaiset
- paras pääsiäinen
- piirakat
- rapujuhlat
- rippijuhlat
- sitrushedelmät
- valmistujaiset
- ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Rapujuhlat
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Hedelmät
- Jälkiruoat
- Makeat leivonnaiset
- Makeat piirakat ja tortut
- Eurooppalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunapiirakka ja kerma-rahkavaahtoa