
Talkkunainen mustikkaherkku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
pohja:
- 350 g Pirkka Daniela -mustikkatäytekeksejä
- 100 g voita
täyte:
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl talkkunajauhoja
- 0.5 dl sokeria
- 4 dl mustikoita (jäisiä tai tuoreita)
- 3 liivatelehteä
- 0.5 dl mustikkamehua
Koristelu:
- 90 g Kalev-mustikkavalkosuklaata
Valmistusohje
- Valmistusaika 45 minuuttia
- Hyydytysaika 2 tuntia
1. Sulata voi. Murenna keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita voisulaan. Painele seos lusikalla leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
2. Vaahdota vispikerma. Sekoita vaahtoon maustamaton tuorejuusto. Lisää talkkunajauhot, sokeri ja mustikat.
3. Liota liivatelehtiä noin viisi minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna mustikkamehu ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet, joista olet puristellut ylimääräisen nesteen pois. Lisää seos ohuena nauhana täytteen joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
4. Rouhi mustikkavalkosuklaalevystä koristeita ja ripottele ne täytteen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä kaksi tuntia.
Ohje Taina Kolunsarka, Seinäjoki
- Vinkki! Talkkunaisen mustikkaherkun voi valmistaa myös jälkiruoaksi maljoihin. Tuorejuuston tilalla voi käyttää paksua jogurttia tai rahkaa, jolloin täytteestä tulee pehmeämpää.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Talkkunainen mustikkaherkku