Reseptit

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Voitaikina tulee apuun, kun haluat tehdä kesän helpoimman, mutta maukkaimman tomaatti-vuohenjuustopiirakan. Katso vinkit onnistuneeseen piirakkaan videolta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

  • 1 (500 g) esikaulittu voitaikinalevy
  • 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 4 tomaattia
  • muutama lehti basilikaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Reunat

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl siemeniä (esim. pinjansiemeniä, unikon- tai seesaminsiemeniä)

Valmistusohje

Katso videolta miten tomaatti-vuohenjuustopiirakka valmistetaan:

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka valmistuu helposti näin:

  1. Sulata voitaikinalevy ja kauli se vähän ohuemmaksi. Vedä levyn reunoille, noin sentti ulkoreunasta, hennot viillot veitsellä. Tällä tavalla reunat paisuvat uunissa näyttäviksi.
  2. Pistele keskelle piirakkaa haarukalla reikiä.
  3. Voitele reunat munalla ja ripottele reunoille siemeniä.
  4. Voitele piirakkapohja pehmeällä vuohenjuustolla. Halutessasi voit lisätä vuohenjuuston vasta paistamisen jälkeen.
  5. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  6. Viipaloi päälle erivärisiä tomaatteja ja mausta basilikalla ja suolalla. Pirskottele päälle halutessasi oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria.

Vinkki! Testaa myös itse tehtyä suolaista piirakkapohjaa.

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Tomaatti-vuohenjuustopiirakka on nopea ja näyttävä kesäpiirakka. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Vuohenjuustopiirakka on kesäinen lounas tai välipala

Kuvausvaatteet, Pia Hagström: raidallinen essu kuvausrekvisittaa, t-paita Lindex, lindex.fi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.