Suolainen piirakkapohja
Kolmen aineen helppo piirakkapohja on kotileipureiden suosikkiohje, jolla suolaiset piirakat onnistuvat kerta toisensa jälkeen. Pohja on mehevä, mutta sopivan rapea ja ohut.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
Suolainen piirakkapohja (26-28 cm vuokaan)
- 100 g voita
- 2 dl juustoraastetta
- 1,5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Suolainen piirakkapohja valmistuu helposti näin:
- Lämmitä voita mikrossa, kunnes se pehmenee hieman. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste. Sekoita aineet hyvin sekaisin.
- Laita jääkaappiin vetäytymään noin puoleksi tunniksi.
- Painele taikina sormin piirakkavuokaan. Voit myös kaulita kylmän taikinan ohueksi kahden leivinpaperin välissä.
Vinkki! Sopiva paistoaika ja -aste vaihtelee täytteestä riippuen. Jos täyte on kovin nestepitoinen, esipaista pohjaa 10 minuuttia.
Lue myös Anna.fi: Suolainen piirakka on takuuvarma tarjottava – kokosimme parhaat piirakkaohjeet joka makuun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolainen piirakkapohja