Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suolainen piirakkapohja

Kolmen aineen helppo piirakkapohja on kotileipureiden suosikkiohje, jolla suolaiset piirakat onnistuvat kerta toisensa jälkeen. Pohja on mehevä, mutta sopivan rapea ja ohut.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Suolainen piirakkapohja (26-28 cm vuokaan)

  • 100 g voita
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Suolainen piirakkapohja valmistuu helposti näin:

  1. Lämmitä voita mikrossa, kunnes se pehmenee hieman. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste. Sekoita aineet hyvin sekaisin.
  2. Laita jääkaappiin vetäytymään noin puoleksi tunniksi.
  3. Painele taikina sormin piirakkavuokaan. Voit myös kaulita kylmän taikinan ohueksi kahden leivinpaperin välissä.

Vinkki! Sopiva paistoaika ja -aste vaihtelee täytteestä riippuen. Jos täyte on kovin nestepitoinen, esipaista pohjaa 10 minuuttia.

Kolmen aineen suolaiseen piirakkapohjaan voi käyttää eri juustolaatuja oman maun mukaan.

Lue myös Anna.fi: Suolainen piirakka on takuuvarma tarjottava – kokosimme parhaat piirakkaohjeet joka makuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolainen piirakkapohja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.