Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Toscapullat

Toscapullat ovat suussasulavan pehmoisia, sillä ne tehdään näppärästi esitaikinan avulla. Sydämen muotoon leivotut pullat täytetään iki-ihanalla voi-kaneliseoksella ja viimeistellään herkuksi kookos-toscakuorrutteella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Toscapullat, esitaikina

  • 2 dl maitoa
  • 40 g vehnäjauhoja (n. 4 rkl)

Toscapullat, taikina

  • 1 ½ dl kylmää maitoa
  • 1 rkl kardemumman siemeniä tai 1 1⁄2 tl jauhettua kardemummaa
  • 520 g vehnäjauhoja (8 dl)
  • 1 dl sokeria
  • 2 ½ tl kuivahiivaa
  • 1 kananmuna
  • 75 g voita
  • ½ tl suolaa

Toscapullat, täyte

  • 150 g voita
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl sokeria
  • 1 ½ rkl kanelia
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Toscapullat, kuorrutus

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kookoshiutaleita
  • ½ dl mantelilastuja

Voitelu

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vettä
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Toscapullat leivotaan helposti näin:

1. Mittaa kattilaan esitaikinan ainekset eli kaksi desilitraa maitoa ja 40 grammaa vehnäjauhoja. Kuumenna liedellä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee vanukasmaiseksi. Siirrä syrjään liedeltä ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä viisi minuuttia.

2. Valuta esitaikina yleiskoneen kulhoon, jossa on taikinakoukut tai -vatkaimet. Lisää joukkoon 1 3/4 desilitraa kylmää maitoa ja sekoita. Voit hyvin vaivata pullataikinan myös käsin, jos käytössäsi ei ole yleiskonetta.

3. Murskaa yksi ruokalusikallinen kardemummansiemeniä morttelissa hienoksi jauheeksi. Punnitse 520 grammaa vehnäjauhoja, mutta jätä desi syrjään leivontaa varten. Lisää jauhot, kardemumman, yksi desilitra sokeria, 2 1/2 teelusikallista kuivahiivaa ja yksi kananmuna taikinakulhoon.

4. Vaivaa aineksia huolella 10–12 minuuttia. Lisää koneen käydessä vähitellen joukkoon 75 grammaa paloiteltua voita ja puoli teelusikallista suolaa. Vaivaa, kunnes voi on täysin sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi puolet lopuista jauhoista taikinaan ja sekoita huolella.

5. Ripottele loput jauhot leivinpöydälle ja nosta taikina jauhojen päälle. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.

6. Kun taikina on levännyt 10 minuuttia leivinpöydällä, kauli taikina sentin paksuiseksi levyksi.

7. Höylää 150 grammaa voita kulhoon ja mittaa joukkoon neljä ruokalusikallista fariinisokeria, neljä ruokalusikallista sokeria, puolitoista ruokalusikallista kanelia ja yksi ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Sekoita aineksista pehmeästi levityttävä seos.

8. Levitä voi-kanelitäyte tasaisesti levylle. Kääri taikinalevy molemmista lyhemmistä päistä tiukalle, tasakokoiselle rullalle keskikohtaa kohden. Leikkaa rulla kahteenkymmeneen neljään tasakokoiseen palaan. Nosta jokainen pulla sivuttain leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile sydämen muotoon nipistäen päät teräväksi kärjeksi.

9. Nosta toscapullat kohoamaan leivinliinalla peitettynä 40 asteiseen uuniin tunnin ajaksi tai huoneenlämpöön 2–2,5 tunniksi.

10. Valmista kuorrute. Keitä sata grammaa voita, yksi desilitra sokeria, puoli desilitraa maitoa, kaksi ruokausikallista vehnäjauhoja, puolitoista desilitraa kookoshiutaleita ja puoli desilitraa mantelilastuja kattilassa muutaman minuutin ajan. Nosta jäähtymään. Voitele pullien reunat muna-vesi-suolaseoksella.

11. Paista toscapullat 225 asteessa keskitasolla 5 minuuttia. Nosta toscapullat uunista ja levitä päälle kuorrutus. Jatka paistamista vielä 5–6 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2022.

Lue myös: Pulla päivässä, kaksi parhaassa! Huippukokki Teemu Aura kertoo, kuinka syntyy täydellinen pulla

Lue myös Anna.fi: Näin leivot täydelliset, mehevän pehmeät korvapuustit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Toscapullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.