Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tulinen paprikakeitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

  • 300 g punaista suippopaprikaa
  • 3 isoa tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6 dl kasvislientä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 rkl vodkaa
  • 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
  • 1 rkl worcesterkastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl timjamia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 200 g halloumijuustoa
  • noin 3 rkl vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Tulinen paprikakeitto

1. Pese ja poista paprikoista siemenkodat ja kannat ja leikkaa tomaattien kanssa reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Nosta paloitellut kasvikset uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljyä. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Sekoita kasviksia muutaman kerran paahtamisen aikana.

2. Nosta vuoka uunista ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Peitä vuoka foliolla ja anna kasvisten mehustua hetki. Valuta kasvikset kattilaan. Lisää kasvisliemi ja tomaattisose. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteet. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Kuutioi halloumijuusto ja kääntele palat jauhoissa. Paista oliiviöljyssä kauniin kullanruskeiksi. Jaa kuuma keitto pieniin laseihin ja tikuta juustopalat. Nosta juusto-tikut lasien päälle.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tulinen paprikakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.