Reseptit
yli 60 min
11
Kiitos

Vadelma-curdpiiras

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl sokeria
3 rkl kookoshiutaleita
150 g voita
2 rkl Kylmää vettä

Vadelmacurd:

5 dl vadelmia
1 dl sokeria
3 kananmunaa
50 g voita
4 rkl kermaa

pinnalle:

tuoreita marjoja, kuten vadelmia, mustikoita ja mansikoita

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri
ja kookoshiutaleet. Nypi joukkoon
voi. Lisää kylmä vesi nopeasti
sekoittaen. Kääri taikina
kelmuun ja nosta viileään.

2. Perkaa vadelmat ja nosta
sokerin ja kananmunien kanssa
vesihaudekattilaan. Aseta
astia lähes kiehuvan veden
päälle. Sekoita aineksia
koko ajan voimakkaasti
vatkaten noin 10 minuuttia
tai kunnes seos sakenee.

3. Sekoita joukkoon
paloiteltu viileä voi ja kerma.
Nosta seos jääkaappiin
tunniksi.

4. Pehmennä taikinaa leivinpöydällä
ja kauli sitä hieman.
Painele taikina halkaisijaltaan
24-sentin piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille.

5. Levitä päälle vadelmaseos.
Paista 175-asteisessa uunin
alatasossa noin 30 minuuttia.

6. Anna piirakan jäähtyä ritilän
päällä. Aseta pinnalle koristeeksi
tuoreita marjoja.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vadelma-curdpiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X