Reseptit
yli 60 min
20

Vaniljainen marjapiirakka

Herkullinen ranskalaisvaikutteinen marjapiirakka on helppo valmistaa, mutta se kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Marjat lisätään vasta juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vaniljainen marjapiirakka:

2 muropohjataikinaa pakastealtaasta
1 l maitoa
2 vaniljatankoa
6 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 l erilaisia marjoja
tomusokeria

Valmistusohje

1. Ota 2 pakastemurotaikinaa ajoissa sulamaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

2. Mittaa 1 l maitoa kattilaan. Viillä kaksi vaniljatankoa auki pituussuunnassa, raaputa siemenet talteen pienen veitsen avulla ja laita siemenet sekä tanko maidon sekaan.

3. Kuumenna maitoa keskilämmöllä kiehumispisteeseen, vatkaa välillä, jottei maito tartu pohjaan ja vaniljan siemenet sekoittuvat kunnolla. Ota kattila pois liedeltä ja anna maidon jäähtyä muutama minuutti.

4. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa 6 kananmunaa ja 3 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää 2 dl jauhoja vatkaten.

5. Poista vaniljatangot maidosta ja kaada kiehahtanut, hieman jäähtynyt maito munaseokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

6. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Painele pohjat pellille ohuesti. Nosta reunoille noin 2 senttimetriä taikinaa. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta varovasti uuniin 45 minuutiksi, kunnes täyte on jähmettynyt. Jäähdytä piirakka. Tähän vaiheeseen on hyvä tehdä jo edellisenä päivänä.

7. Pese ja perkaa 1 l erilaisia marjoja ja jätä kuivumaan.

8. Koristele jäähtynyt piiras marjoilla. Ripottele tomusokeria päälle juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/19.

Lue myös: Kotimaiset marjat ovat superruokaa! Lue terveysvaikutuksista ja nappaa 7 herkullista marjareseptiä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vaniljainen marjapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X