Veriappelsiinivispipuuro
Alkuvuoden koukuttavin vispipuuro syntyy makeista veriappelsiineista. Puurosta tulee uskomattoman kuohkeaa, kun soseutat puuron sauvasekoittimella ja maltat vatkata kärsivällisesti. Heleän oranssi puuro saa huokaisemaan ihastuksesta!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Veriappelsiinivispipuuro
- 1 l vettä
- 1,5 dl mannasuurimoita
- 500 g veriappelsiineja (kuorittuja)
- 0,5 dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Veriappelsiinivispipuuro valmistuu helposti näin:
- Fileoi veriappelsiinit kalvottomiksi siivuiksi.
- Lisää kattilaan vesi ja kiehauta. Kun vesi alkaa kiehua, lisää appelsiinisiivut, mannasuurimot, sokerit ja suola koko ajan vatkaten.
- Anna puuron kiehua noin 10-15 min miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.
- Nosta puuro liedeltä ja jäähdytä. Soseuta jäähtynyt puuro sileäksi sauvasekoittimella.
- Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Ole kärsivällinen, kuohkea rakenne ei synny hetkessä.
Vinkki! Voit raastaa mukaan veriappelsiinin kuorta saadaksesi syvemmän sitruksen maun.
Lue myös Anna.fi: Kiivi on alkuvuoden terveyspommi – mutta varo yhdistämästä sitä tähän ruokaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Veriappelsiinivispipuuro