Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Veriappelsiinivispipuuro

Alkuvuoden koukuttavin vispipuuro syntyy makeista veriappelsiineista. Puurosta tulee uskomattoman kuohkeaa, kun soseutat puuron sauvasekoittimella ja maltat vatkata kärsivällisesti. Heleän oranssi puuro saa huokaisemaan ihastuksesta!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Veriappelsiinivispipuuro

  • 1 l vettä
  • 1,5 dl mannasuurimoita
  • 500 g veriappelsiineja (kuorittuja)
  • 0,5 dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Veriappelsiinivispipuuro valmistuu helposti näin:

  1. Fileoi veriappelsiinit kalvottomiksi siivuiksi.
  2. Lisää kattilaan vesi ja kiehauta. Kun vesi alkaa kiehua, lisää appelsiinisiivut, mannasuurimot, sokerit ja suola koko ajan vatkaten.
  3. Anna puuron kiehua noin 10-15 min miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.
  4. Nosta puuro liedeltä ja jäähdytä. Soseuta jäähtynyt puuro sileäksi sauvasekoittimella.
  5. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Ole kärsivällinen, kuohkea rakenne ei synny hetkessä.

Vinkki! Voit raastaa mukaan veriappelsiinin kuorta saadaksesi syvemmän sitruksen maun.

Lue myös Anna.fi: Kiivi on alkuvuoden terveyspommi – mutta varo yhdistämästä sitä tähän ruokaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Veriappelsiinivispipuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.