Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Voileipäkakkurulla savumuikkutäytteellä

Voileipäkakkurulla savumuikkutäytteellä tuo hauskaa vaihtelua perinteiseen voileipäkakkuun. Savumuikuista tulee herkullinen moussetäyte voileipäkakulle. Käytä voileipäkakkurullan koristeluun kevään ensimmäisiä villiyrttejä, kuten litulaukkaa tai ketunleipää.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Voileipäkakkurulla

  • 1 ½ pkt eli 16 makeaa limppuviipaletta esim. Oululaisen äitimuorin herkkulimppu
  • 1 ½ dl laimeaa kala- tai kasvislientä

Voileipäkakkurulla. savumuikkutäyte

  • 2 prk (à 210/150 g) savumuikkuja
  • 280 g piparjuurituorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl nokkospestoa tai ryöpättyjä nokkosia hienonnettuna
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 4 rkl raastettua piparjuurta

Voileipäkakkurulla, kuorrutus

  • 150 g ranskankermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa

Voileipäkakkurulla, koristelu

  • savumuikkuja
  • villiyrtin lehtiä esim. ketunleipiä tai litulaukkoja
  • syötäviä kukkia esim. leijonankita tai orvokkeja

Valmistusohje

Voileipäkakkurulla savumuikkutäytteellä tehdään helposti näin:

1. Asettele pöydälle ensin leivinpaperin kokoinen pala tuorekelmua, sen päälle leivinpaperiarkki ja sen päälle toinen kerros tuorekelmua.

2. Ota 16 makeaa limppuvuupaletta. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Asettele ne vieriviereen hieman limittäin arkille. Kostuta laimelalla kala- tai kasvisliemellä käyttämällä pullasutia apuna. Painele kosteaa leipä littanaksi käsillä.

3. Valuta kaksi purkkia savumuikkuja. Säästä muutama koristeluun. Sekoita tehosekoittimessa täytteen aineet piparjuurta lukuunottamatta eli kaksi purkkia piparjuurotuorejuustoa, yksi purkki ranskankermaa, kaksi ruokalusikallista nokkospestoa tai ryöpättyjä nokkosia hienonnettuna ja yksi desilitra hienonnettua tilliä. Lusikoi täyte leipien päälle jättäen reunoille pari senttiä tilaa. Raasta päälle neljä ruokalusikallista piparjuurta.

4. Kääri voileipäkakku tiukalle rullalle leivän alla olevaa tuorekelmua apuna käyttäen. Kääri rulla vielä leivinpaperiin ja sen jälkeen vielä kerran tuorekelmuun niin, että saat tiukan rullan. Kiristä tuorekelmua päistä. Nosta jääkaappiin yöksi.

5. Poista tuorekelmut ja leivinpaperi. Sekoita kuorrutuksen ainekset eli yksi purkki ranskankermaa, yksi purkki maustamatonta tuorejuustoa, yksi ruokalusikallinen sitruunamehua ja 1/4 teelusikallinen suolaa sähkövatkaimella ja levitä kuorrutus rullan päälle ja reunoille. Koristele voileipäkakkurulla omalla tyylillä muikuilla, yrteillä ja kukilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2021.

Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

Lue myös Anna.fi/ruoka: Juustopiirakka-voileipäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Voileipäkakkurulla savumuikkutäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.