Reseptit
yli 60 min
8

Yrttimarinoitu routapaisti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1,5 kg pakastettua naudan tai hirven sisäpaistia

Mausteliemi:

1 l vettä
1 dl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
1 nippu tuoretta timjamia
1 nippu tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

1. Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset
keskenään. Anna liemen ensin jäähtyä ja
sen jälkeen maustua yön yli jääkaapissa.

2. Pane jäinen paisti uuniritilälle ja nosta se
­75-asteiseen uuniin ilman mitään mausteita.
Pane ritilän alle uunivuoka.

3. Kun paisti on ollut uunissa noin 8€ tuntia,
työnnä paistomittari sen paksuimpaan
kohtaan. Jatka paistamista muutama tunti
tai siihen asti, kunnes paistin sisälämpötila
on „65–­70 astetta.

4. Pane lämmin paisti vahvaan pakaste- tai
muovipussiin ja kaada mausteliemi päälle.
Sulje pussi huolellisesti ja nosta reunalliseen
astiaan.

5. Nosta astia jääkaappiin ja anna paistin
maustua liemessä noin 5 tuntia. Kääntele
muutaman kerran maustumisen aikana.
Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile
kylmänä.

Avainsanat

Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.