Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Yrttimarinoitu routapaisti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1,5 kg pakastettua naudan tai hirven sisäpaistia
Mainos

Mausteliemi:

1 l vettä
1 dl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
1 nippu tuoretta timjamia
1 nippu tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Yrttimarinoitu routapaisti

1. Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset
keskenään. Anna liemen ensin jäähtyä ja
sen jälkeen maustua yön yli jääkaapissa.

2. Pane jäinen paisti uuniritilälle ja nosta se
­75-asteiseen uuniin ilman mitään mausteita.
Pane ritilän alle uunivuoka.

3. Kun paisti on ollut uunissa noin 8€ tuntia,
työnnä paistomittari sen paksuimpaan
kohtaan. Jatka paistamista muutama tunti
tai siihen asti, kunnes paistin sisälämpötila
on „65–­70 astetta.

4. Pane lämmin paisti vahvaan pakaste- tai
muovipussiin ja kaada mausteliemi päälle.
Sulje pussi huolellisesti ja nosta reunalliseen
astiaan.

5. Nosta astia jääkaappiin ja anna paistin
maustua liemessä noin 5 tuntia. Kääntele
muutaman kerran maustumisen aikana.
Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile
kylmänä.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yrttimarinoitu routapaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X