Ruoka

Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen

Näin pidät vähärasvaisen porsaanlihan mehukkaana

1. Nosta liha riittävän ajoissa huoneenlämpöön eli noin tuntia ennen kypsentämistä, jotta lihasnesteet eivät valu ulos ja saat mehevämmän lopputuloksen.

2. Digitaalinen paistomittari on hyödyllinen kapistus niin joulukinkkua kuin pannulla pihvejäkin paistettaessa. Paina mittari lihan paksuimpaan kohtaan, kuitenkin niin, että mittari ei osu mahdolliseen luuhun.

3. Porsaanliha suositellaan aina paistettavaksi täysin kypsäksi. Sisälämpötilan on oltava vähintään +70 astetta. Mureampi joulukinkku syntyy, kun sisälämpötilan annetaan nousta +80 asteeseen. Mitä alhaisemmassa lämpötilassa lihan kypsennät, sitä mehukkaampi on lopputulos. Samalla painohäviö jää vähäisemmäksi.

4. Peitä liha paiston jälkeen foliolla ja anna vetäytyä rauhassa 10–30 minuuttia lihan koosta riippuen. Hyvin vetäytyneessä lihassa nesteet jakautuvat tasaisesti lihaan ja liha pysyy leikatessa mukavan mehukkaana.

5. Miedonmakuisen porsaanlihan kanssa maustamisessa ei säästellä. Vaikka sinappi on paras kumppani possunlihalle, sille sopivat mausteisemmatkin maut. Kokeile rohkeasti etnisiä mausteseoksia. Myös raikkaat, välimerelliset mausteet, kuten yrtit, sitrukset ja valkosipuli sopivat vaalealihaiselle possulle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.