Ruoka

Amerikan herkut - 17 maukasta ohjetta aamiaiselta iltapalaan

Amerikkalaiset pannukakut, juustokakku, browniet, cupcaket, muffinit, bagelit, prezelit - koosteesta löydät ohjeet näihin ja muihin Amerikan makuihin.

Amerikassa saa ehkä maailman parasta ruokaa. New York on kulinaristin mekka, jossa voi viikossa tehdä ruokamatkan maailman ympäri.

Perinteinen amerikkalainen aamiainen on tuhti ateria, jonka juuret ovat maaseudun karjatiloilla. Siellä oli aamuvarhaisella ruokittava suuri perhe ja raskaisiin ulkotöihin lähtevä väki.

Amerikkalaiset pannukakut tehdään piimään ja ne kohotetaan leivinjauheella ja soodalla. Pulleat pannukakut tarjoillaan marjojen ja vaahterasiirapin kera.

Leseillä tai myslillä vahvistettu marjasmoothie käy ateriasta.

New York on kansojen sulatusuuni, jossa kiehuvat, paahtuvat, muhivat ja tirisevät kaiken maailman keitokset.

Korealainen kevätrulla on aasialaisten siirtolaisten mukana Amerikkaan kulkeutunut herkku. Se kääritään riisipaperiin, täytetään kasviksilla ja tarjoillaan mausteiseen kastikkeeseen dipattuna lihan tai kanan kera.

Kylmäsavulohen ja tuorejuuston kanssa tarjottu uuniperuna vie nälän. Muhevaksi kypsennetty uuniperuna voidaan myös leikata kahtia ja kovertaa tyhjäksi kuoristaan. Sitten se täytetään uudelleen muhennetulla, ranskankermalla ja juustolla maustetulla sisuksellaan ja tarjotaan pikaisesti uunissa kuorrutettuna.

Cocktailkutttuuri kukoistaa New Yorkissa. Manhattan on perinteinen, viskipohjainen cocktail, raikas margarita tarjoillaan jäähileiden kanssa laakeasta lasista.

Bageleita ja pretzeleitä amerikanohjeilla

Bagelit eli vesirinkelit tehdään hiivataikinasta. Kohonneet pullat muotoillaan rinkilöiksi, keitetään nopeasti suolavedessä ja paistetaan uunissa. Pinnalle voidaan ripotella seesamin tai unikon siemeniä tai juustoraastetta.

New Yorkissa bagelin väliin laitetaan savulohta, tomaattia ja punasipulirenkaita tai vaikkapa caesar-salaattia.

Väliin levitetään myös kermaista Philadelphia-juustoa, jota on valmistettu samalla reseptillä vuodesta 1872 asti.

Pretzelit ovat sukua vesirinkeleille. Saksalaisperäiset, suolakiteillä koristellut rinkelit tarjotaan oluen tai Coca Colan kanssa.

Amerikkalaisia leivonnaisia: juustokakku, banana cream pie, browniet, cupcaket, muffinit…

Amerikkalainen juustokakku on ihana kaloripommi. Se paistetaan uunissa ja tarjotaan New Yorkissa mansikka-, mustikka-, kirsikka- tai mustaherukkatäytteen kera.

Amerikkalaiset piiraat ovat tuttuja kaikille sarjakuvien lukijoille. Taikinakuorella peitetyt tai ristikolla koristellut, mehevästi omenoilla, persikoilla, kirsikoilla, luumuilla, vadelmilla tai sitruunakiisselillä täytetyt piiraat nautitaan kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Banana Cream Pie on pehmeä, lempeä ja suloiseen hiilihydraattitaivaaseen johdattava vaniljakiisselillä ja banaanella täytetty herkkupiiras.

Muutkin makeat leipomukset, kuten cupcaket, browniet ja muffinit ovat valloittaneet maailman kahvilat.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Amerikan herkut - 17 maukasta ohjetta aamiaiselta iltapalaan

Myy

Mistä ihmeestä tulee tuo höpötys, että amerikassa muka saisi maailman parasta ruokaa??? -Amerikassa ei saa maailman parasta ruokaa! Suomalainenkin on huomattavasi parempaa. Olen elänyt 27 vuotta Suomessa, 21 vuotta Saksassa ja nyt toista vuotta San Diegossa Kaliforniassa, jossa amerikkalaisittain pitäisi olla terveellisintä ruokaa. Täällä käytetään liian paljon valmiita elintarvikkeita, valitettavasti myös ravintoloissa fuskataan tällä linjalla. Pakasteet ovat suosittuja, vaikka asuvat Tyynen valtameren äärellä! Kyllä suomalainen työssä käyvä äiti vielä jaksaa laittaa tuoreista kasviksista ruokaa, ja keittää aamullakin puuroa…
Amerikkalaisten terveyden haittoja ovat ruosta johtuvat liika lihavuus ja eteenpäin sokeritauti, verisuonten sairaudet sekä syöpä.

Olet sitä, mitä syöt!

penaaaaa

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu hyvääää oli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.