Ruoka

Kahvinkeittäjän uutuudet – suodatinkeitin, aeropress ja chemex

Perinteinen kahvinkeitin löytyy lähes jokaisesta kotitaloudesta. Vähitellen muutkin kahvinvalmistusvälineet ovat alkaneet yleistyä ja saavuttaa suosiota kahvin ystävien keskuudessa. Joko tunnet trendikkäät uutuuslaitteet?

Kahvinsuodatin

Suodatinkeitin eli clever coffee dripper yhdistää pressopannun ja perinteisen kahvinkeittimen parhaat puolet. Suodatinsuppilossa on tippalukko, jonka ansiosta uutoksen haudutusaikaa on mahdollista säädellä. Kun kahvi on hautunut valmiiksi, suppilo nostetaan kahvikupin päälle ja valmis juoma valutetaan suoraan kuppiin.

Aeropress

Aeropress tarjoaa ainutlaatuisen tavan valmistaa kahvia ilman ja paineen avulla. Laite soveltuu erilaisille jauhatusasteille – niin perinteiselle suodatinkahville kuin hienojakoisemmille kahvijauheille. Aeropressiin annostellaan kahvinpurut ja valmiiksi kiehautettu vesi. Kahvin annetaan hautua sitä pidempään, mitä vahvempaa kahvia halutaan nauttia. Lopuksi valmis kahvi painetaan männän avulla suoraan kuppiin.

Pressopannu

Perinteinen pressopannu on monille tuttu keittiöväline, jolla kahvia on helppo valmistaa niin yhdelle kuin useammalle juojalle. Kahvinpurut mitataan pressopannun pohjalle ja päälle kaadetaan kuumaa vettä. Uutos saa hautua muutaman minuutin, jonka jälkeen mäntä painetaan pohjaan ja kahvi on valmis nautittavaksi.

Kahvinkeittoväline

Kuvankaunis chemex tarjoaa upean kahvielämyksen lisäksi silmänruokaa modernilla muotoilullaan. Chemexillä kahvista tulee erityisen kirkasta, mistä pitävät huolen erikoispaksut suodatinpaperit. Kahvinpurut annostellaan suodatinpaperiin, joka on asetettu karahvin kaulaosaan. Päälle kaadetaan kuumaa vettä, jonka annetaan kastella purut kauttaaltaan. Tämän jälkeen loput vedestä kaadetaan suodattimeen tasaisen pyörivällä liikkeellä. Tyylikäs karahvi sopii mainiosti myös kahvin tarjoiluun.

Lähteet: baristat.fiPirkanmaan paahtimo ja Kaffecentralen

Herkuttele kahveilla: After Eight -kahvi Mausteinen kahvi Cappuccino ja kaakao valmistetaan lämmöllä Kahvi virkistää ihanasti Ruoka.fi: Maailman paras aamukahvi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahvinkeittäjän uutuudet – suodatinkeitin, aeropress ja chemex

Sinun täytyy kommentoidaksesi.