Ruoka

Kakkukoulussa halloween-kakku

halloween-kakku

Kotilieden kakkukoulussa tehdään halloween-kakku.

Halloweenin aikaan kakkukin näyttää hurjalta, mutta sen lakritsinen täyte maistuu pehmeän makealta. Tee kakun päälle tuleva hämähäkki valmiiksi vähintään kaksi päivää ennen kakun tarjoamista, jotta osat ehtivät kovettua.

Katso hämähäkkikakun resepti täältä.

Koristeet ja kuorrutus

halloween-kakku

1. Pyörittele mustasta sokerimassasta iso pallo hämähäkin vartaloksi ja pieni pallo pääksi. Paina ne yhteen. Rullaa kahdeksan pitkää jalkaa ja pane ne kuivumaan kaarevaan muotoon alumiinifoliopallojen päälle. Jalkojen tyven voi litistää alustaa vasten, jotta jalat pysyvät paikoillaan hämähäkin vartalon alla. Nypi saksien kärjillä pintaan ”karvoja”. Liimaa sokerikuorrutteella sokerihelmet silmiksi. Anna pinnan kovettua muutama tunti.

halloween-kakku

2. Viimeistele pinta sivelemällä siihen hopeista kristallipulveria. Tee hämähäkki valmiiksi vähintään kaksi päivää ennen kakun tarjoamista, jotta osat ehtivät kovettua. Hämähäkki kootaan vasta kakun päälle, eli nosta vartalo paikalleen ja aseta jalkojen tyvet sen alle. Tarvittaessa voit käyttää sokerikuorrutetta liimana.

3. Valmista lakritsikinuski. Pilko Kick-lakritsit kattilaan ja mittaa joukkoon kerma. Kiehuta, kunnes karkit sulavat, ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele hetki. Kaada seos sitten kakun päälle. Anna lakritsikinuskin jähmettyä jääkaapissa ennen koristelun jatkamista.

halloween-kakku

4. Valmista pikeeri vaahdottamalla valkuaismassaa ja 1 dl tomusokeria 3 minuuttia. Lisää sitruunamehutipat ja loput tomusokerista. Vaahdota vielä tovi. Pane pikeeri saman tien pursotuspussiin. Jos et käytä sitä heti, suojaa tyllan suu teipillä, sillä pikeeri kovettuu nopeasti. Pursota pikeerillä säteittäisiä viivoja seitiksi kakun poikki. Jatka pursottamalla kaarevia viivoja säteiden väliin.

5. Värjää reunusta varten marsipaania oranssilla pastavärillä tai sekoita keltaista ja punaista marsipaania keskenään. Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla pitkäksi, 2-3 mm paksuksi levyksi. Levyn pitää olla vähintään 75 cm pitkä, jotta se riittää kakun ympäri. Leikkaa toinen laita veitsellä sahalaitaiseksi tai käytä valmista reunamuottia.

halloween-kakku

6. Vaahdota kerma ja sivele se reunoille tarttumapinnaksi marsipaania varten. Nosta reunus paikoilleen niin, että asetat ensin sahalaidan parin sentin matkalta kuorrutteen päälle ja painat sitten sivureunan tiiviisti kakkua vasten. Kierrä näin kakun ympäri ja leikkaa lopuksi ylimääräinen häntä pois. Myös kakun alareunaan jäävän kaistaleen voi leikata pois (marsipaani)veitsellä.

Hyvä tietää

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kakkukoulussa halloween-kakku

Nam

Voi että! Pitäisi kyllä keritä kokeilemaan kyseistä kaakkua! (:

maryama abdi

ihana halloween kakku.

Leipuri hiiva

raaka-aineiden tulisi olla sellaisia, että löytyy peruskaupoista.Porissa en tiedä yhtään kauppaa mist löytyy sokerimassaa ja muita kiillesuihkeita ym..

berry

Ohjeita voi myös soveltaa… Sokerimassan voi korvata marsipaanilla jota löytyy normaaleista kaupoista ja kiillesuihketta ei tarvita.

Kirsikkainen

Ja netissä olevista leivontatarvikekaupoista voi tilata vaikka mitä ihanuuksia minnepäin Suomea tahansa!

Satu

Eiköhän noita tavallisia kakkuohjeita ole kirjat ja netti pullollaan. Kiva, että on vähän vaativampiakin ohjeita välillä tarjolla.

Luunappi

Upea kakku!

LUTA

SISTI KAKKU

Miia

Hiivalle vaan tiedoksi, että tilaan minäkin sokerimassani nettikaupasta, vaikka asun pääkaupunkiseudulla. En ehdi juosta erikoisliikkeissä ja nettikaupasta tavarat saa nopeasti ja kätevästi suoraan omaan postilaatikkoon.

vielä kokeilematta

Myös tiedoksi, että olen huomannut ainakin pääkaupunkiseudulla Tiimarin ottaneen valikoimaansa erilaisia kakkujen, muffinssien yms. leivontaan käytettäviä välineitä ja koristeita. Löytyy ainakin sokerimassaa (250g ja 500g), valmiita kakunpääliskuvia ja värisokeria. Eli kannataa käydä katsomassa myös Tiimarin valikoimat.

äiti

Mahtaako todella maistua hyvältä?

halloween lapsi:)

On tosi hyvän nakonen

karhunsammal

Tosi kiva kakku.On varmaan lasten mieleen,koska mummokin tykkää.

Hemuli

Tosi hieno halloween -kakku,jos jaksais vaan tehä! =( =)

mameli

Tein viime vuonna isänpäiväksi tämän kakun, jätin vain hämppykoristeet pois ja tosi hyvää oli! Tuo täyte on aivan älyttömän hyvää, ja lakukinuskia olen jälkeenpäin laittanut muihinkin kakkuihin.

ilari

mixxiteit kakkun

lepakko=3

mahtava kakku!!!!

Pääkallo

Siisti kakku teen tommose kotona

Reizelli

Tein tämän kaksi vuotta sitten Halloween/synttärijuhliin ja tuli paras kakku minkä olen ikinä tehnyt tai mitä maistanut. Näyttävä ja maistuva ohje! 🙂 Suosittelen kokeilemaan!! 😛

halloween

kakku on herkullisen ja todella mehevän näköinen. Täytyy kokeilla tehdä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.