Ruoka

Marokkolaisia ruokia mausteiden nälkään

Marokkolaisessa keittiössä hapan, makea, karvas ja suolainen kohtaavat hedelmäiset ja pähkinäiset maut. Mausteita käytetään runsaasti, mutta ruoat eivät ole tulisia.

Lihasta, kanasta tai kalasta kypsyy yhdessä tuoreiden tai kuivattujen hedelmien, pähkinöiden, yrttien ja mausteiden kera huumaavan herkullisia ruokia, jotka tarjotaan riisin, bulgurin tai kuskusin kanssa.

Marokkolainen jauhelihapata on helppo ja maukas arkiruoka, joka valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Linsseillä ja juureksilla täydennetty pataruoka riittää ateriaksi sellaisenaan, mutta maistuu myös esimerkiksi riisin kera. Reseptiin saa vaihtelua, kun käyttää pataan välillä broilerin tai lampaan jauhelihaa.

Marokkolaiset broilerifileet viilletään taskuiksi ja täytetään herkullisella tomaattikastikkeella, johon makua antavat muun muassa aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet, kuivatut aprikoosit, rusinat ja korianteri.

Marokkolaista appelsiinibroileria maustavat appelsiinin lisäksi aprikoosi, rusinat ja manteli. Tarjoa herkullisiksi hautuneet broilerin koivet sahramilla värjätyn riisin kera.

Appelsiini maistuu myös marokkolaisessa lohessa, joka kypsennetään uunissa mausteisen tomaattikastikkeen kera.

Marokkolainen lammastagine on huumaavan tuoksuinen pataruoka, joka sopii kiireettömiin kokkauspäiviin, sillä se saa hautua uunissa useamman tunnin.

Lue myös:
Turkkilainen ruoka – mausteiden hurmaa
Tulisia chilimakuja
Ruoka.fi: Marokkolainen munakas

Kuvat: Kristiina Kurronen

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marokkolaisia ruokia mausteiden nälkään

Sinun täytyy kommentoidaksesi.