Ruoka

Mikä korvaisi kylmän nakin lapsen nälkäkiukun yllättäessä? Hanna Gullichsen ja Elina Ylitervo ratkaisevat arjen ruokapulmat supersimppeleillä resepteillä

Aina arkinen ruoanlaitto ei inspiroi. Niitä hetkiä varten kokki Hanna Gullichsen ja ruokatoimittaja Elina Tervo kirjoittivat kirjan. Saimme maistiaisiksi kaksi herkullista reseptiä Kylmä nakki -kirjasta. Testaa vohveliraudalla valmistuvat toastit ja rahkavohvelit. 

Kun lapselle iski orastava nälkäkiukku parin vuoden takaisella mökkimatkalla, kokki ja ruokakirjailija Hanna Gullichsen pyysi ystävältään paria kylmää nakkia avuksi.

Kehtaako kokki antaa lapsilleen kylmiä nakkeja välipalaksi, kaveri ihmetteli. Ihanan samaistuttavaa!

Lue myös: Kokki Linnea Vihosen täydellinen lohikeitto: ”Keitosta tulee ihan killeri tällä nerokkaalla yhdistelmällä”

”Tajusin, että kuvittelevatko ihmiset tosiaan, että naapurissa on aina paremmin, että ruokaihmisten perheissä syödään aina paremmin? Se on turha harha, joka tuo vain turhaa stressiä ja painetta”, Hanna sanoo.

Kylmä nakki -yhteisössä etsitään inspiraatiota kiireisen arjen keskellä

Ja niin alkoi kyteä ajatus Kylmä nakki -yhteisöstä, jossa jaetaan vertaistukea ja vinkkejä kiireisen arjen ruoanlaittoa varten. Hanna soitti ystävälleen, ruokatoimittaja Elina Ylitervolle. Yhdessä naiset perustivat yhteisölle Instagram-tilin. Nyt, kaksi vuotta nälkäkiukkuisen mökkimatkan jälkeen, Hannalta ja Elinalta on ilmestynyt uunituore Kylmä nakki -kirja (Otava, 2021), joka kokoaa yksien kansien väliin maukkaita reseptejä arjen helpottamiseksi ja tuo vertaistukea niin lapsiperheille kuin sinkuillekin.

”Kylmä nakki on enemmän kuin vain reseptejä. Se on isompi kokonaisuus ja mielentila. Kirja on niitä päivitä varten kun on se kaikista kovin kiire eikä inspistä löydy mihinkään – kun tuijottaa jääkaappia tai kaupan hyllyä eikä päässä vain välähdä.”

Löytyvätkö kirjan esittelemät reseptit myös Hannan ja Elinan perheiden omista ruokapöydistä? Ehdottomasti, Hanna sanoo.

”Osa ohjeista on niinkin yksinkertaisia, että mietimme, että kehtaako näitä edes kirjoittaa. Mutta kyllä munavoikin ansaitsee saada maininnan, se on vain niin nerokas juttu. Kirjassa on jonkin verran tällaisia nostalgisia nostoja meidän lapsuudestamme, mutta lisäksi modernimpia ohjeita, kuten tacopiirakka ja pastoja.”

Lue myös Anna.fi: Hurmaava vohvelibrunssi – tuunaa taikinaa suklaalla, rahkalla tai porkkanalla ja kokoa päälle ihanimmat täytteet

Kylmä nakki -kirja on arjen herkuttelijoille: nappaa tästä ihanat reseptit talteen!

Yksi mökkireissujen ja kotiviikonloppujenkin herkku on erilaiset rapeapintaiset vohvelit. Usein herkkuhetkiä varten hankittu vohvelirauta jää kuitenkin kaappiin pölyttymään. Hanna ja Elina tarjoavat kirjassaan ratkaisuja ongelmaan. Mikset tuunaisi tuttuja vohveleita rahkalla? Tai käyttäisi vohvelirautaa rouskuvien vohvelirautatoastien taikomiseen?

Nappaa ohjeet alta näihin herkkuihin, jotka maistuvat pienellä vaivalla niin lapsille kuin aikuisillekin!

Vohvelirautatoastit pelastavat perjantai-illan

”Vohvelirautatoastit kuuluvat meidän perheemme perjantaihin, jos ei jaksa sen ihmeempää laittaa. Siihen löytyy aina ainekset kaapista tai vähintäänkin lähikaupasta. Lapset tykkäävät perusversiosta ja aikuisten versioon lisään itse usein kimchiä. Tästä tulee tosi äkkiä tosi hyvää”, Elina kertoo.

Rahkavohvelit hurmaavat mökkivieraat

Hanna kertoo tehneensä rahkalla maustettuja vohveleita ensi kerran viime kesänä – ja se oli menoa!

”Tein näitä varmaan jokaiselle vieraalle, koska nämä ovat vain ihan sairaan hyviä! Varsinkin nyt, kun on tuoreita kirsikoita, mansikoita ja muita marjoja saatavilla. Kirsikoiden kanssa sopii hyvin yhteen manchegojuusto”, Hanna vinkkaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikä korvaisi kylmän nakin lapsen nälkäkiukun yllättäessä? Hanna Gullichsen ja Elina Ylitervo ratkaisevat arjen ruokapulmat supersimppeleillä resepteillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.