Ruoka

Oikeita kukkia kakun päälle? Näin saat pysymään ne virkeinä

Trendikkäimmät kakut koristellaan oikeilla kukilla. Miten oikeat kukat saa pysymään virkeinä kakun päällä ja mitä kukkia valita koristeeksi? Annamme parhaat vinkit kukkakakun tekoon.

Kukkia kakun päälle? Kyllä! Kauneimmat juhlakakut koristellaan oikeilla kukilla. Oikeat kukat tuovat romanttista tunnelmaa ja ovat hurmaavan juhlavia.

Lue myös: Trendikäs numerokakku on kevään hitti – printtaa muotit kaikille numeroille

Kerroskakku on tehty gluteenittomaan kakkupohjaan ja se on täytetty ruusunterälehtihillomoussella. Kuva: Mirva Kakko

Kakun voi koristella kaupasta löytyvillä syötävillä kukilla, pihakukilla tai kukkakaupan suurilla leikkokukilla. Hus:n Kasviluettelo -sivuilta on helppo tarkistaa kasvien myrkyttömyys. Kirjoita hakukohtaan esimerkiksi orvokit ja klikkaa kasvin nimeä. Alle tulee tieto, onko kasvi myrkytön.

Samettikukka on pihakukka, joka sopii hyvin koristeeksi kakun päälle.

13 pihakukkaa kakun koristeluun

Pihan kauneimmat kukat voi poimia kakun koristeeksi. Listasimme pihakukkia, jotka sopivat kakun päälle.

Virkeitä kukkia kakun päälle

Mitä suurempi kukka, sitä trendikkäämpi kakku. Aseta kukat kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Korkea kerroskakku halutaan koristella suurilla kukkakaupan kukilla yhä useammin. Kakkutarvikeisiin erikoistuneissa keittiötavarakaupoissa ja leivontatarvikkeisiin erikoistuneissa liikkeissä myydään kukkatelineitä, jotka ovat tarkoitettu nimenomaan isoille kukille. Teline on ontto sisältä. Kukan varsi painetaan telineeseen ja teline painetaan kakun sisään. Kukan varteen voi halutessaan kieputtaa kostean liinan ja upottaa varren telineeseen vasta sitten. Näin kukka pysyy virkeämpänä hieman pidempään, koska se saa kosteutta. Muoviset kukkatelineet ovat tehty elintarvikemuovista, joten ne ovat turvallisia käyttää.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Oikeita kukkia kakun päälle? Näin saat pysymään ne virkeinä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.