Ruoka

Paras alkoholiton glögi 2021 testissä – voittajaksi kiiri halvin markettiglögi 

Sober curious -trendi näkyy selvästi vuoden 2021 glögiuutuuksissa. Enää glögi ei ole pelkkää mehujuomaa, vaan tämän kauden valikoimasta löytyy modernia juotavaa aikuiseenkin makuun.

Testissä vuoden 2021 paras alkoholiton glögi. Poimimme ruokakauppojen ja Alkon valikoimista neljä kiinnostavinta uutta glögijuomaa ja maistelimme ne toimituksen raadin kanssa.

Ilahduttavaa oli huomata, että alkoholittomien uutuuksien joukosta löytyi juomia, jotka on selvästi suunniteltu aikuisempaan makuun. Yksi pullo on puhdasta kuohujuomaa, kun taas Alkon uutuusglögi käy drinkkien valmistukseen.

Testiryhmän suosikiksi kiiri kuitenkin edullinen markettiglögitiiviste, jonka vuosikertamaku poikkeaa muista perusglögeistä kiinnostavalla tavalla.

1. Marli 2021 vuosikertamaku: Raikkaampi vaihtoehto perusglögille

Mikä: Marli 2021 glögitiivisteen vuosikertamausssa sitruunan raikkaus yhdistyy katajanmarjaan ja jouluiseen kaneliin. Juoman voi nauttia niin kylmänä kuin kuumanakin.

Millainen: Testaajat eivät odottaneet tutulta markettiglögiltä ihmeitä, mutta tuoksu on suorastaan herkullinen, aidosti katajanmarjainen. Maultaan juoma erottuu muista perusglögeistä sen omaleimaisen sitruunan maun vuoksi. Sitruuna tuo raikasta vaihtelua  vahvoihin glögimausteisiin. Erittäin positiivinen yllätys.

Milloin: Ison poppoon kyläilyihin.

Marli Glögi 2021, 4,49€ (0,5l).

Pisteet: 9

glögitesti
Sitruunalla maistettu glögi oli raadin suosikki. Kuva: K-ryhmä

2. Trenditietoisen valinta

Mikä: Alkon oma Ystävän Glögi saa makunsa ja upean punaisen värinsä suomalaisista puolukoista ja punaherukoista. Juomasta voi myös rakentaa alkoholittoman drinkin inkiväärioluen kaverina ja maustaa sen limellä, puolukoilla ja rosmariinilla.

Millainen: Juoma on sirossa ja kauniissa lasipullossa, jonka kelpaisi viedä tuliaiseksi kotiin, jossa arvostetaan hyviä alkoholittomia vaihtoehtoja. Tuoksu ja maku puolestaan muistuttavat hyvinkin perinteistä markettiglögiä, puolukan kitkerällä vivahduksella. Hieman yllätyksetön maku.

Milloin: Nuorille aikuisille, drinkiksi valmistettuna.

Ystävän Glögi Puolukka-Punaherukka, 3,99€ (0,5l).

Pisteet: 8-

glögitesti
Ystävän glögi on parhaimmillaan drinkiksi valmistettuna. Kuva: Alko

3. Holittomiin pikkujoulurientoihin

Mikä: Alkoholiton Glöet sisältää tuttuja jouluisia makuja, kuten neilikkaa, kardemummaa ja appelsiinin kuorta.

Millainen: Kelpoa kuohuvaa, jonka kupla vaahtoutuu hämmentävästi. Lasin tyhjentyessä pohjalle jää vaahtokerros. Makumaailmaltaan perinteisen jouluinen. Positiivista juomassa on se, ettei se ole lainkaan liian makeaa, kuten monet muut glögit – tätä siis ottaa mieluusti toisenkin lasillisen.

Milloin: Pikkujouluihin kilisteltäväksi.

Glöet Alcohol Free Sparkling Glögg, 7,99€ (0,75l)

Pisteet: 7

glögitesti
Glöetin uutuuskuohuva sopii holittomiin pikkujoulurientoihin. Kuva: Fanny Haga

4. Testin kaunein pullo ei ollut kummoinen makuelämys

Mikä: Hans Välimäen vuosikertaglögi Vadelmavimma on valmistettu vadelmasta, mustaherukoista ja inkivääristä. Tavoitteena on ollut luoda herkullinen ja yksinkertainen yhdistelmä toisiaan korostavia makuja.

Millainen: Erittäin kaunis pullo erottuu kaupan hyllyllä edukseen. Ulkoasu ja herkullinen kausimaku loivat korkeat odotukset testaajien keskuudessa, mutta lopulta juoma oli pienoinen pettymys: tästä ei erota vadelmaa, ei nuuhkimallakaan. Glögi lässähtääkin makujen puolesta halpojen, mitäänsanomattomien markettiglögien joukkoon.

Milloin: Pimeiden arki-iltojen lämmikkeeksi kotisohvalla nautittuna.

Hans Välimäen vuosikertaglögi 2021 Vadelmavimma, 5,08€ (1l).

Pisteet:

glögitesti
Hans Välimäen vuosikertaglögi saa erityiskiitosta kauniista pullosta. Kuva: Kaskein marja

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paras alkoholiton glögi 2021 testissä – voittajaksi kiiri halvin markettiglögi 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.