Ricotta valmistuu kotikeittiössä

Maito on jaloimmillaan juustona. Juustokulttuurin kerrotaan alkaneen, kun lampaannahkaleilissä säilytetty maito pilaantui ratsastajan satulassa keikkuessaan.

Juuston tekoon maitoa tarvitaan saaveittain. Juustoja tehdään lehmän, lampaan ja vuohen maidosta. Juustomassa saadaan erotettua herasta hapolla, piimällä, jogurtilla, kananmunalla tai juustonjuoksuttimella.

Ricotta on italialainen, koostumukseltaan rakeinen, tuorejuusto. Ricottaa voi valmistaa helposti kotikeittiössäkin, aineksiksi riittävät maito, kerma, suola ja sitruunamehu. Mausteeksi sopivat myös yrtit tai vanilja.

Ricotta sopii salaattiin, pastaruokiin, piiraisiin, lettutaikinaan ja jälkiruokiin. Kokeile vaikka taateli-ricottapizzaa tai vadelma-ricottapiirakkaa.

Lisää ruokaideoita juustojen ystävälle:
Vuohenjuusto antaa makua
Juusto juhlistaa arkiruoan
Juustokakku seitsemällä tavalla
Fondue-ilta ystävien kesken
Ruoka.fi: Ricottaskonssit ja mustikka-ricottavoi

Kuva: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ricotta valmistuu kotikeittiössä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X