Ruoka

Tunnetko nämä äyriäisvälineet?

Kovakuoriset äyriäiset vaativat tarkoitukseen sopivat välineet, jotta niiden kuori saadaan murrettua ja herkullinen liha kaivettua esiin. Joko olet tutustunut osteriveitseen, hummerisaksiin ja rapuneulaan?

Äyriäis- ja kalapihdit sopivat moneen tarkoitukseen: suurien kalojen ruotojen nyppimiseen, hummerien saksien leikkaamiseen ja simpukoiden partojen poistamiseen.

osteriveitsi

Osteriveitsi tulee tarpeeseen talvikuukausina, kun merenelävät ovat parhaimmillaan. Osterit avataan tukevalla osteriveitsellä, joka hivutetaan osterin kuorien väliin. Turvallisuuden takaamiseksi veitsessä on sormisuoja terän ja varren välissä, jotta käsi ei pääse lipeämään kohti terää.

Osterihaarukka muistuttaa nimestään huolimatta ruokalusikkaa, jonka kärjessä on pieni lovi. Haarukan avulla osterinliha irrotetaan kuoresta, jotta merenelävä voidaan kumota suuhun.

rapuveitsi

Rapuveitsi kuuluu rapujuhlien vakiokattaukseen. Siron veitsen lavassa on reikä ravun saksen katkaisemista varten, jotta kaikki herkulliset rapunesteet saadaan imaistua talteen.

Rapuneula on hieman harvinaisempi näky rapujuhlissa. Neulan avulla ravunliha on vaivatonta kaivaa ulos kuoren sisästä.

Hummerisakset muistuttavat muotoilultaan pähkinänsärkijää. Jykevien saksien avulla hummerin kuori on helppo murtaa. Sahalaitaiset saksien sisäosat takaavat, että ote hummerista ei lipsu käsittelyn aikana.

Hummerihaarukka helpottaa hummerin saksien sisällä olevan lihan esille kaivamista. Pitkävartisen haarukan kärjessä on pienet piikit, joiden avulla on helppo tarttua kiinni maukkaisiin lihanpaloihin.

Äyriäisvälineitä

Vinkkejä rapujuhlien järjestäjälle: Näin järjestät rapujuhlat – maukas menu ja muut vinkit Rapujuhlien kattaus Rapujuhlien etiketti Rapujen syöntiohjeet Ruoka.fi: Keitetyt ravut, 40 kpl

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tunnetko nämä äyriäisvälineet?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.