Ruoka

Tuure Kilpeläinen on tarkka uusien perunoiden keittämisestä – tällä ohjeella lopputulos on aina täydellinen

Kesällä Tuuren ruokapöydässä on usein yksinkertaista kesäruokaa kuten kalaa, uusia perunoita ja kasviksia. Etenkin perunoiden keittäminen on tarkkaa puuhaa, laulaja paljastaa.

Laulaja Tuure Kilpeläisen kesämenulla on tuoretta kalaa ja satokauden antimia. Uudet perunat, salaatit ja vihannekset nousevat omaan arvoonsa kesällä, kun kaikki tuoretta ja juuri maasta noussutta.

Erilaiset kesäsalaatit ovat laulajan suosikkeja.

”Niihin ei kyllästy koskaan. Salaatit voi tehdä helposti niin monipuolisiksi kesän vihanneksista. Helppoa ja halpaa. Mukaan voi laittaa myös mansikoita satokauden ollessa käynnissä.”

Yksi laulajan suosikkiraaka-aineista on monipuolinen, maistuva ja kaunis kukkakaali. Kukkakaali on aliarvostettu vihannes. Tuuren käsissä se muuttuu taivaalliseksi herkuksi.

”Kukkakaalia ei saa keittää, vaan se paahdetaan kypsäksi. Silloin se on parhaimmillaan.”

Kukkakaali sopii niin lisukkeeksi kuin pääruoaksi. Lämpimien mausteiden kuten currymausteseoksen ja juustokuminan kanssa se taipuu omaksi annoksekseen yhdessä raikkaan jugurttikastikkeen kanssa. Pannulle laitetaan paljon oliiviöljyä ja mausteita. Alkuun kukkakaali pyöräytetään pannulla ja sitten paahdetaan uunissa kypsäksi.

Lue myös: Kaisun perunakierteet ovat perunan ystävän unelma – täytetään juustolla ja rullataan kuin kääretorttu

Täydelliset uudet perunat Tuuren vinkein

Kesällä Tuuren ruokapöydässä on usein yksinkertaista kesäruokaa kuten kalaa, uusia perunoita ja kasviksia. Kalaruokamuistot liittyvät lapsuuden kesiin mummolassa. Tuoreet voissa paistetut ahvenet ovat yksi parhaita lapsuuden kesien ruokamuistoja.

Kalan lisukkeeksi sopivat uudet perunat. Niiden keittämisen kanssa on oltava tarkkana, Tuure sanoo.

Perunoita ei saa keittää missään nimessä liian pitkään eikä niitä saa jättää lillumaan kuumaan veteen. Vesi on kaadettava heti pois kattilasta, kun perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.

Sen jälkeen kuumaan kattilaan lisätään suolaa. Perunoita pyöritellään suolassa, kunnes ne kuivuvat ja sitten lisätään vielä vähän voita. Päälle laitetaan talouspaperi imemään loput kosteudesta pois.

Lue myös Anna.fi: Uusien perunoiden ystävän lyömättömät reseptit – katso ihanat ohjeet varhaisperunoista

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuure Kilpeläinen on tarkka uusien perunoiden keittämisestä – tällä ohjeella lopputulos on aina täydellinen

Lukija515443

Niin no voihan ne perunat keittää noinkin. Itse laittanut aina kylmään suolalla maustettuun veteen oli uusia tai vanhoja ja kun vesi alkanut kiehua, keittänyt noin 1/2 h, jonka jälkeen kaatanut veden pois. Ja aina täydellisesti onnistuneet. Kasviksia taas en koskaan paahtaisi tai grillaisi. Jos ei keitä vedessä, höyryttämällä lävikössä kypsiksi kaikkein paras maku ja rakenne.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.