Ruoka

Perunan kuoriminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Näin saat kuoret irti yhdellä viillolla

Perunan kuoriminen voi tuntua hankalalta ja vaivalloiselta. Paksukuoriset talviperunat saa kuitenkin kätevästi kuorittua, kun perunoihin tekee ennen keittämistä yhden viillon. Testasimme kikkaa!

Perunan kuoriminen keittämisen jälkeen kuuluu suomalaisten perustaitoihin. Keitetyt perunat kuuluvat suomalaiseen ruokapöytään ja perunoiden kuorimista opetellaan heti kun haarukka ja veitsi pysyvät kädessä.

Perunoiden kuoriminen ei kuitenkaan aina houkuttele, etenkin jos potut ovat keitetty vähän ylikypsiksi tai kyseessä on pehmeä, hieman jauhoinen peruna. TikTokissa levinnyt perunan kuorimisniksi on testaamisen arvoinen.

Lue myös: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon? Lue asiantuntijan täsmävinkit oikean lajikkeen valintaan

Katso videolta, miten perunan kuoriminen onnistuu yhdellä viillolla:

Perunan kuoriminen yhdellä viillolla – uskomaton niksi toimii!

Perunan kuoriminen sujuu helposti, kun teet perunan pintaan veitsellä viillon ennen keittämistä. Keittämisen jälkeen kuori repeilee viillon kohdalta ja kuoren saa helposti irti vetäisemällä kuoret käsillä vastasuuntiin.

Varo kuitenkin, ettet polta sormiasi. Anna perunan kuivua hetki tai huuhtele se kylmällä vedellä, ennen kuin irroitat kuoren.

Kikka toimii erityisen hyvin talviperunoilla, joissa on paksu kuori. Testaa tätä niksiä, jos tarvitset ison määrän perunoita esimerkiksi perunasalaattia varten.

Tee näin:

  1. Pese perunat.
  2. Viillä terävällä veitsellä raa’an perunan ympäri viilto koko matkalta. Käytä terävää pientä veistä, ja paina veistä hieman perunan pintaa vasten, mutta älä halkaise sitä.
  3. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois.
  4. Perunan kuoret ovat nyt hieman avautuneet. Anna perunoiden jäähtyä hetken tai huuhtaise kylmän juoksevan veden alla.
  5. Irrota kuoret vetäisemällä ne käsillä kevyesti irti. Kuori lähtee liukkaasti irti, jos kyseessä on kiinteämpi perunalajike. Jos perunalajike on jauhoinen, kuori lähtee irti vähän tahmeammin.
Perunan kuoriminen on helppoa tämän niksin avulla. 
Perunan kuoriminen on helppoa tämän niksin avulla. Kikkaa kannattaa kokeilla etenkin paksukuorisilla talviperunoilla. © Sanna Mansikkamäki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunan kuoriminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Näin saat kuoret irti yhdellä viillolla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.