Kevyempi pullataikina
Pullataikinan ei aina tarvitse olla paljon rasvaa sisältävä ja raskas, varsinkin jos täyte itsessään on tukeva. Tämä taikina sopii esim. kookostäytteelle tai kinuskitäytteelle. Lopputuloksena on meheviä ja pehmeitä pullia!
Aineet:
4.25 dl rasvatonta maitoa
25 g (1/2 pkt) tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 8.5-9.5 dl vehnäjauhoja
75 g juoksevaa margariinia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva. Lisää mausteet ja jauhoja pikku hiljaa vaivaten. Jätä 1 dl jauhoja lisäämättä ja lisää pehmeä rasva (ei sula, koska pehmeästä rasvasta saa pehmeämmän taikinan). Lisää loput jauhot hyvin alustaen. Jätä taikina pehmeäksi. Anna kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi (n. 1h).
Leivo pullia tai pitkoja esim. kookostäytteellä. Anna pullien kohota uudestaan ja paista pikkupullia 225 asteessa n. 10 min. ja pitkoja 200 asteessa n.20-25min.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyempi pullataikina