Kevyempi pullataikina

Pullataikinan ei aina tarvitse olla paljon rasvaa sisältävä ja raskas, varsinkin jos täyte itsessään on tukeva. Tämä taikina sopii esim. kookostäytteelle tai kinuskitäytteelle. Lopputuloksena on meheviä ja pehmeitä pullia!

Aineet:

4.25 dl rasvatonta maitoa

25 g (1/2 pkt) tuorehiivaa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

n. 8.5-9.5 dl vehnäjauhoja

75 g juoksevaa margariinia

Lämmitä  maito
kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva. Lisää mausteet ja jauhoja pikku hiljaa vaivaten.
Jätä 1 dl jauhoja lisäämättä ja lisää pehmeä rasva (ei sula, koska pehmeästä
rasvasta saa pehmeämmän taikinan). Lisää loput jauhot hyvin alustaen. Jätä taikina pehmeäksi. Anna
kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi (n. 1h).

Leivo pullia tai pitkoja esim. kookostäytteellä. Anna pullien
kohota uudestaan ja paista pikkupullia 225 asteessa n. 10 min. ja pitkoja 200
asteessa n.20-25min.


Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Kevyempi pullataikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X