Mustikkapiirakka
Metsät ovat täynnä mustikoita, eikä pakastinkaan vedä niitä rajattomasti. En kuitenkaan malta jättää poimimatta niitä, joten niille pitää keksiä heti jotain käyttöä. Tein tämä erittäin mustikkaisen piirakan, jonka pohjaa höystin kaurahiutaleilla. Piirakka meni anopin mökille tuliaisiksi ja hupeni pöydästä nopsaan.
Pohja:
1 dl juoksevaa margariinia
1muna
½ dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 dl tavallisia vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä vuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Tee reunoista ohuet.
Täyte:
n.6 dl mustikkaa (reilu kerros)
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Kaada marjat pohjan päälle. Sekoita täytteen muut aineet ja lisää marjojen päälle. Paista 200 asteessa n.30-35 min. Anna jäähtyä.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkapiirakka