Mustikkapiirakka

Metsät ovat täynnä mustikoita, eikä pakastinkaan vedä niitä rajattomasti. En kuitenkaan malta jättää poimimatta niitä, joten niille pitää keksiä heti jotain käyttöä. Tein tämä erittäin mustikkaisen piirakan, jonka pohjaa höystin kaurahiutaleilla. Piirakka meni anopin mökille tuliaisiksi ja hupeni pöydästä nopsaan.

Pohja:

1 dl juoksevaa margariinia

1muna

½ dl sokeria

1 dl kaurahiutaleita

1 dl tavallisia vehnäjauhoja

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä vuoan
pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Tee reunoista ohuet.

Täyte:

n.6 dl mustikkaa (reilu kerros)

1 prk kermaviiliä

1 muna

1 dl sokeria (marjojen päälle lisäksi n.0.3 dl, jos paljon
happamia vadelmia)

2 tl vaniljasokeria

Kaada marjat pohjan päälle. Sekoita täytteen muut aineet
ja lisää marjojen päälle. Paista 200 asteessa n.30-35 min. Anna jäähtyä.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Mustikkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X