Sekoitettu voitaikina
Olin suunnitellut leipovani joulutorttuja, mutta huomasin unohtaneeni voitaikinan kauppaan. Eipä muuta kuin taikinan tekoon ja pian pääsinkin jo leivontapuuhiin. Tässä on ohje käyttämääni, todella helppoon voitaikinaan, jossa aineet vain sekoitetaan keskenään. Taikina sopii piirakan pohjaksi, kanneksi ja siitä voi tehdä myös vaikka joulutähtiä tai pasteijoita. Lopputulos ei ole samalla tavalla lehtevä, kuin vaikka kaupan valmista torttutaikinaa käytettäessä, mutta maku on kohdillaan. Ohjeen olen löytänyt Kaarina Roinisen kirjasta.
Käytin taikinaa tällä kertaa pieniin, suolaisiin joulutorttuihin! Muok. 4.7.2014 Ohje suolaisiin herkkupaloihin löytyy tämän linkin takaa.
Sekoitettava voitaikina
n. 440 g valmista taikinaa
Aineet:
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.75 dl kylmää vettä
Ohje:
Nypi huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi vesi nopeasti sekoittaen, niin että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Älä vaivaa taikinaa! Laita taikina hetkeksi jääkaappiin ennen kaulitsemista. Kaulitse taikinaa jauhotetulla alustalla.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sekoitettu voitaikina
Itsellä on kyllä tänä vuonna jäänyt joulutortut tekemättä…. Hmmm vielähän sitä toisaalta ehtisi! 😀 Jokatapauksessa nää näyttää hyvältä :p
Kiitos 🙂 Tämä taikina oli sen verran helppo ja nopeatekoinen, ettei ainakaan torttujen teko voi tyssätä taikinan puutteeseen 🙂 Täytteeksikin voi laittaa miltei mitä vain. Nämä suolaiset versiot olivat kivoja suupaloja ja ihanaa vaihtelua luumutäytteisille tortuille.
Varmasti myös mukavaa vaihtelua itsetehty taikina, ja siinähän voisi varmaankin laittaa puolet täysjyväjauhoja…;)
Totta. Itsetehtyjä pystyy helposti muokkaamaan hieman terveellisemmäksi ja eri jauhoilla saa hieman erilaista makua taikinaan. Taikinaan voisi laittaa vaikka hieman ruisjauhojakin, jos tekisi esim. lohitäytteisiä pasteijoita.. 🙂 Mä tykkään yleensä tehdä kaikki taikinat itse, mutta lehtevää voitaikinaa en ole vielä lähtenyt kaulitsemaan., vaikka sekin olisi ilmeisesti aika helppoa. Tämä taikina oli siitä kiva, että aineet vain nopeasti sekaisin ja pian pääsi jo leipomaan. Ja mikä tärkeintä, lopputuloskin oli maukas 🙂
Kiitos tästä ohjeesta! Tein taikinan pasteijoihin ja maistuvat herkullisilta! Tätä käytän tästä eteenpäin enkä osta enää kaupan voitaikinaa (paitsi ehkä joulutorttuihin, kun niihin en vielä uskaltanut kokeilla) 🙂
Hyvää joulua!
Mukava kuulla, että pidit taikinasta! 🙂 Tämä kyllä valmistuu niin helposti ja nopsaan, että harvoin siitä ajassa kaupassakaan ehtii käymään hakemassa valmista taikinaa..
Kiitos! Oikein hyvää Joulua myös sinulle! 🙂
voisikoha tehdä Florasta?
Moi eija! Uskoisin, että taikinan voi tehdä myös Florasta. Tällöin maku hieman muuttuu ja myös koostumus saattaa olla hieman erilainen, kuin voista tehtynä.
Voiko tätä käyttää myös makeisiin luumumarmeladi-täytteisiin joulutorttuihin, vai tarvitseeko ohjetta muuttaa jotenkin? 🙂
Hei Elyysan_ 🙂 Tämä toimii sekä suolaisissa että makeissa leivonnaissa 🙂
Hei kiva, niin vähän ajattelinkin, mutta halusin vielä varmistaa. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun! 😊👌
Kiva, että innostuit Elyysan_ 🙂 Nämä toki eivät ole niin lehteviä, kuin kunnon voitaikinasta tehdyt, mutta todella hyvin korvikkeita. Ja itse oikeastaan tykkään näistä ehkä jopa enemmän, kuin kunnolla lehtevistä tortuista 🙂