Sitruunainen luumu-omenahillo
Pidän hilloista, jotka eivät ole liian imeliä, vaan ehkä jopa hieman kirpeitä. Tällä kertaa hilloon päätyivät vähän aikaa sitten poimitut omenat sekä muutama luumu ja avattu sitruuna. Niistä syntyi tämä herkullinen, raikkaan makuinen.
Hillon kaunis punertava väri tulee luumujen kuorista.
Aineet:
200 g (n.6 kpl) luumuja
300 g (n. 5 pientä) hapanta omenaa pilkottuna
2 rkl sitruunan mehua
0.5 dl vettä
3 dl hillosokeria
Ohje:
Pese luumut ja poista niistä kivet. Pilko omenat hieman pienemmiksi paloiksi. Laita omenan palat ja luumut kattilaan yhdessä sitruunan mehun ja veden kanssa. Keittele hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes omenat pehmenevät (n.5-10 min.). Hurauta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kaada seos purkkeihin.
Umpioi purkit halutessasi. Ks. ohje esim. mansikka-punaherukkahillon ohjeesta.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunainen luumu-omenahillo