Sitruunainen luumu-omenahillo

Pidän hilloista, jotka eivät ole liian imeliä, vaan ehkä jopa hieman kirpeitä. Tällä kertaa hilloon päätyivät vähän aikaa sitten poimitut omenat sekä muutama luumu ja avattu sitruuna. Niistä syntyi tämä herkullinen, raikkaan makuinen.

Hillon kaunis punertava väri tulee luumujen kuorista.

Aineet:
200 g (n.6 kpl) luumuja
300 g (n. 5 pientä) hapanta omenaa pilkottuna
2 rkl sitruunan mehua
0.5 dl vettä
3 dl hillosokeria

Ohje:
Pese luumut ja poista niistä kivet. Pilko omenat hieman pienemmiksi paloiksi. Laita omenan palat ja luumut kattilaan yhdessä sitruunan mehun ja veden kanssa. Keittele hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes omenat pehmenevät (n.5-10 min.). Hurauta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kaada seos purkkeihin.

Umpioi purkit halutessasi. Ks. ohje esim. mansikka-punaherukkahillon ohjeesta.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Sitruunainen luumu-omenahillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X