Daimimainen suklaafudge

Pikkuisen 1-vuotiaan tytön syntymäpäiväpöytään toiseksi pikkumakeaksi Pätkispopsien lisäksi päätyi hieman Daimin makua muistuttavat, kinuskiset suklaafudget. Käytin näihin helppoa suklaafudgeohjetta, johon tarvitaan minimissään vain kahta ainetta, nimittäin kondensoitua maitoa ja suklaata. Fudgen tekeminen on ihanan helppoa, kun siihen ei tarvitse lämpömittareita, vaan nuo aineet vain lämmitetään kattilassa ja sulanut seos kaadetaan vuokaan jähmettymään. Toki laitoin näihin muitakin aineita, mutta helpoimmillaan onnistuu hienosti myös vain noita kahta ainetta käyttäen.

Daimin maku sain murustelemalla itsetehdystä krokantista tehtyä rouhittua praliinia suoraan suklaan joukkoon sekä pinnalle. Fudgen sisällä olevat palat sulivat melko pehmeiksi, mutta nuo päälle ripotellut olivat jotain rapean, tahmean ja sitkeän välimaastosta. Päälle olisi voinut vaikka ripotella enemmänkin rouhetta ja vastaavasti jättää hieman vähemmän suoraan suklaamassan joukkoon sekoitettavaksi. Ja korjatkaa ihmeessä, jos krokantti- ja praliini-termit viittaavatkin johonkin muuhun, kuin mitä olen luullut. Eli tuo krokantti on omissa puheissani paahdetusta sokerista tehty rapea levy, jossa on mantelia joukossa. Praliinilla tarkoitan tuosta krokantista leikattua sokeri-mantelirouhetta…

Maistelin reunapaloja ja olivat mielestäni tosi hyviä. Eivät aivan niin Daimin makuisia kuin aiemmin testaamani Daim-suklaafudget, mutta eipä se ainakaan itseäni haitannut, vaan näitä olisi uponnut vaikka kuinka paljon enemmänkin. Hyvä vain, että ”pääsin näistä eroon”, etteivät kertyneet omalle vyötärölle 😉 Toivottavasti namit maistuivat myös muille yhtälailla 🙂


Tein neliöiden lisäksi muutaman fudgen myös silikonisella sydänmuotillani. Sain siitä 15 sydämen mallista suklaafudgea. Tuli kivasti erilainen lopputulos, vaikkakin olivat hieman työläämpiä tehdä kuin vain levystä leikkaamalla saadut. Loppumassan siis hyydytin n. 20 x 20 cm vuoassa ja leikkelin jähmettyneestä levystä suunnilleen neliönmallisia paloja.



Suklaafudge praliinilla


Koosta riippuen n. 60-90 palaa

Fudge-massaan:

200 g tummaa 50% suklaata

250 g maitosuklaata
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
25 g voita
n. 1/4 tl suolaa


Lisäksi:

 n. 180 g krokanttia rouhittuna 

Ohje: 

Tee ensin krokantti valmiiksi. Kun se on jäähtynyt, pilko siitä tarvittava määrä hieman pienemmiksi paloiksi.

Pilko
kattilaan suklaat sekä voi, kaada joukkoon kondensoitu maito ja suola. Lämmitä
koko ajan sekoittaen, kunnes suklaat ja voi ovat kokonaan sulaneet. Sekoita
joukkoon melkein kaikki hienoksi rouhittu krokantti, jätä osa koristeeksi. 

Levitä suklaamassa leivinpaperilla vuorattuun n. 20 x 25 cm vuokaan. Voit
käyttää halutessasi myös erikokoista vuokaa. Tällöin fudgesta tulee vain
hieman ohuempia/paksumpia paloja vuoan koosta riippuen. 

Levitä
pinnalle vielä loput krokanttirouheesta. Painele se kevyesti pintaan kiinni. Laita
vuoka jääkaappiin n. 2 tunniksi jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt
fudgelevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Vinkki:
* Itse tein myös sydämenmallisia suklaaherkkuja silikonisessa vuoassa. Ripottelin muotin pohjalle ensin hieman rouhittua krokanttia. Lusikoin rouheen päälle juuri sulatettua suklaamassaa sen verran, että muotin kolo täyttyi. Kun massa oli hieman jäähtynyt, painelin kevyesti pinnan (=tulevan pohjan) tasaiseksi. Aikalailla samaan tyyliin kuin suklaafudgetikkarienkin kohdalla.

* Voit käyttää itsetehdyn krokantin sijasta myös kaupan valmiita Daim-patukoita rouhittuna.


Kommentit (8)

Daim on ehkä kaikkein parasta suklaata mitä tiedän, ja fudge on myös ihanaa. Daimimaisen suklaafudgen pitää siis olla ihan taivaallista.:)

Tykkään sun blogista tosi paljon! Oon ettinyt kondensoitua maito kaikkialta, mutta mistään en tunnu sitä löytävän. Mistä sitä saa ostettua kohtuu hintaisena?

Cid tuossa alempana ehtisikin jo vastaamaan. Eli S- ja K-ryhmän kaupoista löytyy ainakin. Tölkkien paikka vähän vaihtelee kaupoittain, joskus niitä on löytynyt erikoistuotteiden (mm. maidottomien tuotteidenkin vierestä), mutta melko usein on säilykkeiden lähellä. Voit vaikka googlettaa "kondensoitu maito", niin näet millaisia tölkkejä lähdet etsimään 🙂 Cidin vastauksesta löytyykin kaikki muu oleellinen tieto 😀

Kondensoitua maitoa löytyy kyllä nykyään aika monesta ruokakaupasta, ihan S-Marketeista ja K-kaupoista. Löytyy yleensä säilyke- tai leivontahyllyltä, pienissä n. 10cm korkeissa pyöreissä säilykepurkeissa. Tekstit purkissa ovat yleensä venäjäksi, mutta niissä on myös suomenkielinen tarra, jossa aineluettelo. Kannattaa katsoa tarkkaan purkista, ettei vahingossa osta jo valmiiksi karamellisoitua (=keitettyä) kondensoitua maitoa, jos tarvitsee sen keittämättömänä esimerkiksi tätä ohjetta varten.

– Cid

Kiitos Cid, kun ehdit vastaamaan minun puolestani 🙂

Tein näitä herkkuja muutama viikko sitten töihin ja katosivat kyllä kahvipöydästä aikamoisella vauhdilla parempiin suihin. Tosin käytin krokantin sijaan rouhittuja pistaasipähkinöitä ja kuivattuja karpaloita.
– Cid

Kiva kuulla Cid 🙂 Tuo suklaafudgepohja on ihan huippuhyvä. Siihen voi sujauttaa melkein mitä vaan sekaan, niin lopputulos on aina herkullinen. Pistaasipähkinät ja karpalot kuullostavat huippuhyviltä, nams! 😛

Kommentoi juttua: Daimimainen suklaafudge

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X