Helppo ja nopea liivatteeton appelsiini-suklaamousse

Appelsiini suklaamousse

 

Meillä herkuteltiin tytön ensimmäisissä 5-vuotisjuhlissa muun muassa kakulla, jossa oli täytteenä tällainen helppo ja nopea, hieman fazerinalle maistuva liivatteeton appelsiini-suklaamoussetäyte. Voi vitsit ku oli hyvää! Täyte on miltei identtinen blogista löytyvän herkullisen Appelsiini-suklaakakun ohjeen kanssa, mutta tämä versio on täysin liivatteeton. Täyte sopii mahtavasti vaikkapa munattoman suklaakakkupohjan väliin (kuten meillä tehtiin!). Uskon toki, että mousse olisi hyvää myös pelkiltään nautittuna, vaikkapa jälkkärinä pienissä annoslaseista tarjottuna.

Fazerina täyte

Olen niin tykästynyt tällaisiin liivatteettomiin täytteisiin. Ne ovat aina hieman helpompia ja nopeampia tehdä, ja myös koostumus on pehmoinen. Ja sopivat myös heille, jotka karttavat liivatetta syystä tai toisesta. Täytteen hyytyminen tapahtuu tässä suklaan voimin. Hyytyminen saattaa näyttää epätoivoiselta useamman tunnin ajan, joten anna täytetyn kakun olla rauhassa jääkaapissa vaikkapa yön yli. Itse pelkäsin hyytymistä, kun menin sörkkimään kakkua jo 5 tunnin jälkeen ja se oli edelleen liian pehmeää. Meni useampi tunti, mutta sitten, yhtäkkiä se jämähti. Jämähtämisellä tarkoitan sitä, että täytteestä tuli tarpeeksi tukeva, jotta kakku pysyi hyvin koossa. Täyte ei kuitenkaan ole mitään tiukkaa tavaraa vaan se on jämähtämisestä huolimatta pehmeää ja suussasulavaa. Ja makukin on todella herkullinen. Mikäli tykkää Fazerinasta, tykkää luultavammin myös tästä täytteestä. Ja vaikkei olisikaan Fazerinan ylimpiä ystäviä, tämä täyte saattaa yllättää positiivisesti!

Liivatteeton kakun täyte

Täyte on sen verran suklainen ja täyteläinen, että pienempikin pala riittää. Ainakin tavallisille kakun syöjille. Meillä eräs syöjistä taisi kahmia muutamankin ison palan lautaselle. Ja taisin itsekin ottaa pari kolme palaa, sillä pitihän täytettä maistella kunnolla, että kehtaa laittaa ohjeen blogiin. Kauhea velvollisuus tuo maistelu, huh! 😉

Appelsiini-suklaamousse kakun väliin, liivatteeton

4 paksuhkoa täyteväliä n. 16 cm kakkuun tai kaksi oikein hyvänpaksuista täyteväliä n. 22 cm kakkuun

Aineet:

4 dl vispikermaa

n. 325 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin 125 g mascarponea, loput kevyttuorejuustoa)

200 g tummaa (n. 50%) suklaata

1 ison appelsiinin raastettu kuori

n. 1.5 rkl appelsiinin mehua

Ohje:

Sulata suklaa mikrossa varovasti n. 15 sekunnin välein sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Jätä odottamaan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistetut tuorejuustot. Tässä vaiheessa vaahto hieman paksenee lisää. Pese appelsiinin kuori kunnolla ja raasta hienolla terällä. Lisää kuoriraaste sekä n. 1.5 rkl appelsiinin mehua kerma-tuorejuustoseokseen.

Appelsiinia kakun väliin

Vatkaa, kunnes seos hieman paksenee. Lisää sulanut (EI KUUMA!) suklaa täytteen joukkoon ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Suklaamousse

Nyt voit käyttää moussea esim. täyttämällä sillä kakun tai laittamalla sen annoskulhoihin. Huomaa, että mousse on tässä vaiheessa vielä melko löysää ja saattaa tarvita tukea täyttämisen ajaksi. Matalamman kakun pystyy täyttämään ilman tukia. Jos teet korkean kakun, täytä se mieluusti irtoreunavuoan reunojen sisäpuolelle. Laita täytetty kakku jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.

Suklaamousse kakku

 

Kommentit (4)

Kakku näyttää ja kuulostaa ihanalta. Mutta epäröin sekoittaa kermaa ja mascarponea. Kun yhden ja viimeiseksi jääneen kerran sekoitin niitä keskenään, ne juoksettuivat. Oliko syynä kesähelle?

Moikka Aini! 🙂 Hmm. Jäin oikein miettimään mitä tuossa on voinut tapahtua, mutta en keksinyt yhtä ja ainoaa selitystä. Kesähelle on toki voinut vaikuttaa. Laitoitko kermavaahdon joukkoon pelkkää mascaronea? Mietin (amatöörileipurina), että voiskohan mascarponen rasvaisuus olla vaikuttanut juoksettumiseen.. Vispikerma kannattaa myös vatkata melko löysäksi vaahdoksi ennen tuorejuuston/mascarponen lisäämistä, jotta lisävatkaaminen ei juokseta seosta niin helposti. Ja myös kermamerkeissä on eroja, toisen juoksettuvat oman kokemukseni mukaan toisia herkemmin. Ja jos muuten pelkää juoksettumista, kannattaa vaihtaa tekotapaa. Itse aina hurauttelen kaikki aineet yhteen vatkaimella, mutta helposti juoksettuvien tuotteiden kanssa vaihdan vatkaimen käsivispilään ja sekoittelen ne varovaisemmin keskenään. Oiskohan näistä vinkeistä jotain apuja? 🙂

Moikka! Haluaisin käyttää tätä moussea juustokakkuun, tarvitseeko täytteeseen lisätä jotakin?

Moikka Tiina! 🙂 Tämä toimii hienosti juustokakun täytteenä aivan tällaisenaan 🙂

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea liivatteeton appelsiini-suklaamousse

Vastaa käyttäjälle Aini Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Suklaahippukeksit ovat minusta yksi parhaista pikkuleivistä. Vaikka blogista löytyykin jo kaksi täydellisen ihanaa ohjetta, testasin vielä näistä herkuista munatonta versiota. Se onnistui yliodotusten ja uunista ulos tuli ihanan pehmeitä ja suorastaan suussasulavat keksit, siis ihan kirjaimellisesti. Jos minulla olisi nyt kaapissa suklaata, todennäköisesti tekisin näitä samantein. Kurkkaa herkkuohje blogista. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaahippukeksit-munattomat/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaahippukeksit⁠
#munaton⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#eggless⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#chocolateshipcookie
  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠

suklaapossu

X