Islantilainen puolukkajuustokakku

Joululounaan jälkeen maistuu jokin raikas. Tällä kertaa vuorossa oli Islantilainen puolukkajuustokakku. Nami! Kirpeä puolukka ja makea täyte.
Täydellistä!

Islantilainen puolukkajuustokakku

 Edit. Ohjetta muokattu 29.12.207 selkeämmäksi.

Islantilainen juustokakku

Aineista riittää yhteen 24 cm vuokaan ja yhteen 16 cm vuokaan.

Pohja:

4.5 dl ruishiutaleita

45 g voita

1 dl fariinisokeria

Täyte:

4.5 tl liivatejauhetta

4.5 rkl sitruunan mehua (n. 1 sitruuna)

6 dl Floran kuohukermaa

750 g LIDLmaitorahkaa

2.5 rkl vaniljasokeria

2.5 dl sokeria

Päälle:

300 g (n.6 dl) (pakaste)puolukoita

3 rkl sokeria

1.25 vettä

1.75 tl liivatejauhetta

3 rkl sitruunamehua

Ohje:

Tee pohja. Paista hiutaleita pannulla. Lisää loput aineet ja paista kunnes rapeaa. Painele seos irtopohjavuokien pohjalle. Anna jäähtyä.

Tee täyte. Sekoita liivatejauhe sitruunan mehuun, anna turvota. Kuumenna seos kunnes liivate sulaa ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka ja sokerit. Sekoita rahkan joukkoon ensin liivateseos ohueana nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vielä kerma. Kaada täyte pohjien päälle irtoreunavuokiin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, tee päällinen. Sekoita liivatejauhe sitruunamehuun. Kuumenna seos kunnes liivate sulaa ja anna jäähtyä. Hurauta puoliksi sulaneet puolukat sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon sokeri ja vesi. Siivilöi seoksesta pois suurimmat krömmäleet. Lisää joukkoon liivateseos. Kaada hyytyneen täytteen päälle ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään vielä 2-3 tunniksi.

Kommentit

Kommentoi juttua: Islantilainen puolukkajuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X