Itse tehty appelsiini-daim

Daim on yksi lempparikarkeistani ja onneksi sitä on helppo tehdä myös itse! Olen kokeillut perusDaimia  ja myös piparminttuöljyllä maistettua minttuDaimia. Molemmat aivan mielettömän hyviä! Melkein jopa parempia kuin kaupan vastaavat 🙂 Huomasin jo jokin aika sitten kaupassa appelsiinin makuisen Daimin ja pakkohan sitä oli päästä maistamaan. Se oli sen verran hyvää, että nyt tytön synttäreiden lähestyessä päätin kokeilla vastaavanlaista itsekin.

Olen tätä ennen tehnyt nämä herkut liki samalla ohjeella, joten päätin nyt kokeilla jotain uutta. Suunnitelmani oli itse asiassa samalla testailla sitä, kuinka rapeaa saan Daimista. Koska käytössäni ei ollut lämpömittaria, piti keitettävän massan olla vaaleaa, jotta siitä näkisi hyvin tummumisen ennen kuin massa kärvähtäisi kokonaan. Tämän takia vaihdoin tumman siirapin vaaleaan ja jätin kaakaojauheen kokonaan pois. Keittelin seosta miedolla lämmöllä, kunnes se alkoi irrota kattilan reunoilta. Testailin tässä vaiheessa seoksen rapeutta tiputtamalla sitä hieman kylmään veteen. Tippa jämähti, mutta oli vielä sitkeää. Keittelin seosta vielä lisää, kunnes se alkoi tummua ja oli kauniin pronssisen värinen. Taas tippa kylmään veteen, ja tällä kertaa se jämähti kovaksi ja rapeaksi. Massa oli valmis kaulittavaksi. Kaulitsemisessa sitten saikin olla ripeä, sillä seos jämähti todella nopsaan. Vähän se jäi paksummaksi mitä halusin, mutta se oli sen verran rapea, että hyvin pystyi pureskelemaan 🙂

Ehkä tuo tummaa siirappia ja kaakaojauhetta sisältävä versio on hieman enemmän makuuni, se kun on niiiin lähellä oikeaa Daimia. Vaikka hyviä olivat toki nämäkin! Tämän vaalean version tummumisen seuraaminen oli kuitenkin sen verran helpompaa kuin tuon tummemman, että ajattelin ensi kerralla kokeilla maustaa massan vielä kaakaojauheella heti keittämisen jälkeen. Josko sitten oltaisiin vieläkin lähempänä täydellisyyttä 🙂

 

Itsetehty appelsiinidaim

n. 25 x 30 cm levy

Aineet:

100 g voita

1 dl vaaleaa siirappia

2 dl sokeria

2 dl mantelijauhetta

n. 40-50 tippaa (reilu 0.25 tl) appelsiiniöljyä

2 mm suolaa

200g maitosuklaata sulatettuna 

 

Ohje:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan
siirappi, sokeri, mantelijauhe ja appelsiiniöljy.

Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 20-25 min. koko ajan sekoittaen. Massa on valmista kun se irtoaa kattilan
pohjalta massaa sekoitellessa, ja kun se on saanut kauniin pronssisen värin. Sekoita lopuksi joukkoon vielä suola.

Kaada seos leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi
massan päälle ja kauli samantein ohueksi, n. 25 x 35 cm levyksi. Anna jäähtyä ja
kovettua. Kun massa on kovettunut kunnolla, sulata maitosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen, ja
levitä suklaa levyn pinnalle. Voit halutessasi vetää suklaaseen urat haarukalla
tai kakkuraapalla.. Anna levyn kovettua muutama tunti. Taittele paloiksi.

Vinkki:

* Mitä kauemmin keität krokanttimassaa, sitä rapeampaa siitä tulee! Varo vain polttamasta sitä.* Voit testata rapeuden tiputtamalla tipan massaa kylmään veteen ja maistamalla miten se rapsahtaa tai venyy suussa 🙂

* Voit myös temperoida suklaan ennen levittämistä.

Kommentit (4)

Ai että! Daimin suurena ystävänä <3 ihanan näköisiä! Nam! Ja upeat kuvat.

En viitsi yleensä edes ostaa Daimia kaupasta, sillä se katoaa aina niiiin nopsaan 😉 Vaikka sitä on kyllä näimmä mahdottoman helppo tehdä itsekin 😛 Kiitos Annis ihanista sanoista! 😀

Täällä kanssa yksi Daimin rakastaja <3
Varmaan täytyisi itsekin kokeilla tehdä eikä vaan ostaa kaupasta.
Herkulliset kuvat 😀

Itse tehden saa vähintään yhtä hyviä kuin kaupankin versiot, joidenkin maistelijoiden mielestä jopa parempaa. Joten kannattaa ihmeessä kokeilla 🙂 Kiitos Katri 😀

Kommentoi juttua: Itse tehty appelsiini-daim

Vastaa käyttäjälle Katri Ryynänen Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi
  • Näistä uunissa valmistuvista Tex mex-lihapiirakoista tuli tosi hyviä! Miedosti tuliset (tai lisächilillä kunnolla tuliset) lihikset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Meillä näitä tarjotaan tulevissa juhlissa ja oikein jo odotan, montako piirakkaa juhlista jää töihin lounaaksi 😋 Kurkkaa ohje blogista⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tex-mex-lihapiirakat-uunissa/⠀
⠀
#lihikset⠀
#lihapiirakat⠀
#lihapiirakatuunissa⠀
#texmex⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suolainenleivonnainen⠀
#arkiruoka
  • Ihana kesä on saapunut ja helteetkin hemmottelevat. Pätkisjäätelö on ihana, helppo herkku näihin helteisiin ja se valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta. Aineet vain sekaisin, massa pakkaseen muutamaksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan! Katso ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/patkis-jaatelo-ilman-jaatelokonetta/

#pätkis
#jäätelö
#jäätelöilmankonetta
#jäätelökesä
#helpotjanopeat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
#kesä2019
#chocolate
#icecream
  • Kakkupuuhissa 😋 Ihania nämä marmorikoristellut kakut 😍

Kurkkaa ohje tähän herkulliseen ja näyttävään kakkuun vanhasta blogijutusta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-appelsiinitaytteella-ja-marmoroidulla-mirror-glazella/

#suklaa
#suklaakakku 
#mirrorglaze 
#marmorointi
#appelsiinimousse 
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja 
#yojuhlat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
  • Kesän ensimmäinen raparperiherkku, raparperihilloke, tuli tehtyä muutama päivä sitten. Tämä sopii ihanasti niin moneen herkkuun, niin kakkuihin, piirakoihin kuin muihinkin jälkiruokiin. Itselläni pyörii jo muutamakin erilainen ajatus mielessä tämän suhteen. Mihin kaikkeen sinä laittaisit raparperihilloketta? ⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-raparperihilloke/⠀
⠀
#raparperi⠀
#hilloke⠀
#kesä⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#summer
#foodphotography

suklaapossu

X