Itse tehty appelsiini-daim

Daim on yksi lempparikarkeistani ja onneksi sitä on helppo tehdä myös itse! Olen kokeillut perusDaimia  ja myös piparminttuöljyllä maistettua minttuDaimia. Molemmat aivan mielettömän hyviä! Melkein jopa parempia kuin kaupan vastaavat 🙂 Huomasin jo jokin aika sitten kaupassa appelsiinin makuisen Daimin ja pakkohan sitä oli päästä maistamaan. Se oli sen verran hyvää, että nyt tytön synttäreiden lähestyessä päätin kokeilla vastaavanlaista itsekin.

Olen tätä ennen tehnyt nämä herkut liki samalla ohjeella, joten päätin nyt kokeilla jotain uutta. Suunnitelmani oli itse asiassa samalla testailla sitä, kuinka rapeaa saan Daimista. Koska käytössäni ei ollut lämpömittaria, piti keitettävän massan olla vaaleaa, jotta siitä näkisi hyvin tummumisen ennen kuin massa kärvähtäisi kokonaan. Tämän takia vaihdoin tumman siirapin vaaleaan ja jätin kaakaojauheen kokonaan pois. Keittelin seosta miedolla lämmöllä, kunnes se alkoi irrota kattilan reunoilta. Testailin tässä vaiheessa seoksen rapeutta tiputtamalla sitä hieman kylmään veteen. Tippa jämähti, mutta oli vielä sitkeää. Keittelin seosta vielä lisää, kunnes se alkoi tummua ja oli kauniin pronssisen värinen. Taas tippa kylmään veteen, ja tällä kertaa se jämähti kovaksi ja rapeaksi. Massa oli valmis kaulittavaksi. Kaulitsemisessa sitten saikin olla ripeä, sillä seos jämähti todella nopsaan. Vähän se jäi paksummaksi mitä halusin, mutta se oli sen verran rapea, että hyvin pystyi pureskelemaan 🙂

Ehkä tuo tummaa siirappia ja kaakaojauhetta sisältävä versio on hieman enemmän makuuni, se kun on niiiin lähellä oikeaa Daimia. Vaikka hyviä olivat toki nämäkin! Tämän vaalean version tummumisen seuraaminen oli kuitenkin sen verran helpompaa kuin tuon tummemman, että ajattelin ensi kerralla kokeilla maustaa massan vielä kaakaojauheella heti keittämisen jälkeen. Josko sitten oltaisiin vieläkin lähempänä täydellisyyttä 🙂

 

Itsetehty appelsiinidaim

n. 25 x 30 cm levy

Aineet:

100 g voita

1 dl vaaleaa siirappia

2 dl sokeria

2 dl mantelijauhetta

n. 40-50 tippaa (reilu 0.25 tl) appelsiiniöljyä

2 mm suolaa

200g maitosuklaata sulatettuna 

 

Ohje:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan
siirappi, sokeri, mantelijauhe ja appelsiiniöljy.

Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 20-25 min. koko ajan sekoittaen. Massa on valmista kun se irtoaa kattilan
pohjalta massaa sekoitellessa, ja kun se on saanut kauniin pronssisen värin. Sekoita lopuksi joukkoon vielä suola.

Kaada seos leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi
massan päälle ja kauli samantein ohueksi, n. 25 x 35 cm levyksi. Anna jäähtyä ja
kovettua. Kun massa on kovettunut kunnolla, sulata maitosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen, ja
levitä suklaa levyn pinnalle. Voit halutessasi vetää suklaaseen urat haarukalla
tai kakkuraapalla.. Anna levyn kovettua muutama tunti. Taittele paloiksi.

Vinkki:

* Mitä kauemmin keität krokanttimassaa, sitä rapeampaa siitä tulee! Varo vain polttamasta sitä.* Voit testata rapeuden tiputtamalla tipan massaa kylmään veteen ja maistamalla miten se rapsahtaa tai venyy suussa 🙂

* Voit myös temperoida suklaan ennen levittämistä.

Kommentit (4)

Ai että! Daimin suurena ystävänä <3 ihanan näköisiä! Nam! Ja upeat kuvat.

En viitsi yleensä edes ostaa Daimia kaupasta, sillä se katoaa aina niiiin nopsaan 😉 Vaikka sitä on kyllä näimmä mahdottoman helppo tehdä itsekin 😛 Kiitos Annis ihanista sanoista! 😀

Täällä kanssa yksi Daimin rakastaja <3
Varmaan täytyisi itsekin kokeilla tehdä eikä vaan ostaa kaupasta.
Herkulliset kuvat 😀

Itse tehden saa vähintään yhtä hyviä kuin kaupankin versiot, joidenkin maistelijoiden mielestä jopa parempaa. Joten kannattaa ihmeessä kokeilla 🙂 Kiitos Katri 😀

Kommentoi juttua: Itse tehty appelsiini-daim

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Helteiden ja jäätelöhimon inspiroimana tein tänään tätä herkullista, kahden aineen mansikka-banaanijäätelöä. Jo kahteen kertaan! Ensimmäisen söin itsekseni nautiskellen ja toisella kertaa tyttö kavereineen saivat terveellisen, mutta viilentävän välipalan. Seuraavan annoksen aineet ovat jo pakkasessa odottamassa vuoroaan 😋 Jäätelö muuten valmistuu nopeasti jopa ilman jäätelökonetta! Kurkkaa ihana ohje blogista ja tee tämän kesän hittijäätelö!⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mansikka-banaanijaatelo-ilman-jaatelokonetta-ja-lisattya-sokeria/⠀
⠀
#kesänhitti⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#jäätelökesä⠀
#ilmanjäätelökonetta⠀
#helppojanopea⠀
#mansikka⠀
#banaani⠀
#jäätelö⠀
#strawberry⠀
#banana⠀
#icecream ⠀
#yummu⠀
⠀
  • Tällainen vadelmainen prinsessakakku päätyi pienen tytön ensimmäiseksi kakuksi ristiäispöytään alkukeväästä. Pupun muokkaaminen kaulintamassasta vaati muutaman testipupun parin illan aikana, mutta lopulta siitä tuli kiva. Mikä ihaninta, kakun maku sai jälleen kehuja. Ohje tähän maukkaaseen kakkuun löytyy blogin puolelta⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pienen-tyton-ristiaiskakku-pupukoristeella/⠀
⠀
#ristiäiset⠀
#tytönkakku⠀
#prinsessakakku⠀
#gluteeniton⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#cakedecoration
  • Voi että, kuinka ihanan helppoja, nopeita ja silti herkullisia tällaiset lehtitaikinasta taiotut pienet suolaiset piiraset ovatkaan! Näiden tekeminen onnistuu myös lapsilta ja nämä sopisivatkin hienosti vaikka huomiseen äitienpäivään. Täytteeksi voi laittaa oman maun mukaan miltei mitä tahansa. Meillä oli mm. feta-tomaattipiirasia, namskis! Katso tämä sekä juhliin että arkiruokailuunkin sopiva ohje blogista.⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-suolaiset-pikkupiirakat-kahdella-eri-taytteella/⠀
⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#helppojanopea⠀
#munatonleivonta⠀
#leivonta⠀
#leivontablogi⠀
#fetajuusto⠀
#tomaatti⠀
#ihanitsetehty⠀
#arkiruokaa
  • Yhteistyössä Dr Oetker.  Tämä vaniljainen mustikkakakku sai valtavat kehut kaikilta sitä maistaneilta. Enkä yhtään ihmettele; mustikka ja vanilja vain ovat niin nappi pari 💙 Osallistun tällä kakulla myös Dr. Oetkerin kakkukisaan! Millä kakulla sinä aiot osallistua? Löydät kilpailun pikaohjeet sekä reseptin tähän kakkuun blogista.
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vaniljainen-mustikka-taytekakku-ja-vinkki-upeasta-kilpailusta/
⠀
#cakeithappen⠀
#mustikka⠀
#täytekakku⠀
#äitienpäivä⠀
#kesänjuhlat⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#yhteistyö⠀
#droetker
  • Kuka tykkää Twix-patukoista? Mulla nousi heti käsi pystyyn 🖐️ Nämä kinuski-suklaapalat muistuttavat twix-patukoita eli ovat ihania herkkuja. Munaton muropohja, päällä kerros venyvää kinuskia ja päällä suklaakuorrute, nam 😋 Kurkkaa helpohko ohje kotitekoisiin kinuski-suklaapatukoihin blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-suklaapalat-miltei-kuin-twix/⠀
⠀
#ihanitsetehty⠀
#twix⠀
#suklaa⠀
#kinuski⠀
#suklaapatukat⠀
#munaton⠀
#kondensoitumaito⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suklaapossu⠀
#yummy⠀
#caramel⠀
#chocolate
  • Ei mitään kaunottaria, mutta niiiin hyviä 😋 
HAUSKAA JA HERKULLISTA VAPPUA! 🎉🎈 #munkituunissa
#uunimunkit
#vappu
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
  • Nämä munattoman ja maidottomat donitsit ovat liki identtiset Maailman parhaiden donitsien kanssa niin makunsa kuin koostumuksensa puolesta. Eli ihan järkyn hyviä! Kurkkaa helppo ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munattomat-ja-maidottomat-donitsit-uunissa/⁣
⁣
#kotiliesiblogit⁣
#suklaapossu⁣
#munaton⁣
#maidoton⁣
#donitsi⁣
#maailmanparas⁣
#vappu⁣
#donuts

suklaapossu

X