Kolmioleivät kahdella täytteellä
Esikoisen synttäreillä oli toiveesta suolaisena tarjottavana kolmioleipiä. Pelkäsin aluksi hieman leipien puolesta, sillä aiemmat yritykseni ovat olleet liian kuivia ja mauttomia. Nyt lisäsin täytteisiin tarpeeksi kosteutta ja makuja, ja hyviähän näistä nyt tuli. Itse tykkäsin tosi paljon reippaamman makuisesta tonnikalaversioista, mutta lapsille maistui paremmin miedon makuiset kalkkuna-tzatziki-täytteiset leivät. Kalkkuna päätyi leipien täytteeksi kinkun sijasta yhden syöjän ruokarajoituksen takia.
Leipien täyttäminen oli vähän haastavaa kosteiden täytteiden takia. Kokeilinkin leikata paahtoleivistä ensin reunat pois ja täytin vasta sitten. Toisena keinona koitin täyttää leivät ensin ja leikellä niistä vasta sitten reunat pois. Noh, yhtä suttaavaa touhua molemmat. Ehkä siististi leikkaamiseenkin on olemassa jokin jippo kolmonen, mutta se jäi tällä kertaa kokematta. Tässä vielä ohjeet molempiin täytteisiin sellaisena kuin tein ne.
Tonnikala -kolmioleivät
Täyte (riittää paahtoleivän koosta riippuen noin 7 paahtoleivän väliin eli 14 kolmioleipään): 1 prk (á 200 g) paahdettu sipuli -ranskankermaa 1 prk tonnikalaa (öljyssä)
Koristeeksi: koristeeksi silputtua ruohosipulia
Kalkkuna-tzatziki -kolmioleivät
Täyte (riittää paahtoleivän koosta riippuen noin 10 paahtoleivän väliin eli 20 kolmioleipään): 125 g valmista tzatzikia 200 g kalkkunaleikkeleitä pienemmäksi pilkottuna n. 150-200 g kermaviiliä 1/2 keltainen paprika pieneksi kuutioina
Koristeeksi: salaatinlehtiä
Ohje molempiin: Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään sekaisin. Tarkista maku.
Lusikoi täytettä puolelle paahtoleivistä ja paina päälle toinen paahtoleivän pala. Leikkaa leivistä reunat pois terävällä veitsellä. Leikkaa vielä kukin leipä puoliksi kolmioiksi. Laita jääkaappiin esim. kelmulla kunnolla peitettynä vetäytymään ainakin pariksi tunniksi.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kolmioleivät kahdella täytteellä
Kivoja pikkusuolaisia. Kumpikin täyte kuulostaa hyvältä!
Kiitos Raisa P 🙂 Harvoin tulee tällaisia tehtyä, mutta tytär pyysi näitä tarjolle, joten pitihän se toive toteuttaa. Ja mielestäni ainakin tuosta tonnikalaversiosta tuli tosi tosi hyvä. Vaikka lapset taas pitivätkin enempi kalkkunasta. Molemmille jotain 🙂
Nam, nää on takuulla herkullisia! 🙂
Aika nopsaan nämä tuli tuhottua 🙂 Aikuisille tonnikalaa ja lapsille toista 🙂
Vaikuttaa herkulliselta! Otin reseptit talteen kokeiltavaksi
Toivottavasti maistuu 🙂
Hei! Paahdettu sipuli – ranskankermaa en löytänyt isosta Prismasta. Joku kausituote? Olisiko voinut mainita tuotemerkin? Ostin sen sijaan Creme Bonjour cuisine fraiche sipulisekoitus – maulla. Toivottavasti toimii silläkin.
Hei Auli! Saatta olla, että Paahdettu-sipuli-ranskankerma oli kausituote. Valitettavasti tuotemrkki on jäänyt pois, mutta muistaakseni se oli Valion tuote. Tahnaan voi käyttää oman maun mukaan myös muitakin maustettuja ranskankermoja tai vaikkapa jotain maustettua tuorejuustoa maustamattomalla ranskankermalla notkistettuna. Uskoisin, että Creme Bonjourin tuotteilla tulee myös hyvää. Vai ehditkö jo kokeilla?